– Det var en grusom start, og vi har absolutt ingen unnskyldninger, sier Jürgen Klopp til Premier League Productions etter nok et stortap på bortebane.

Allerede etter fem minutter så Wolverhampton ut til å være på vei mot sin første hjemmeseier mot Liverpool siden 1981, takket være et parodisk selvmål fra Joel Matip.

Hwang Hee-chan lurte seg inn bak Liverpool-forsvaret og forsøkte å legge tilbake til fremadstormende lagkamerater. Istedenfor gikk ballen i låret til midtstopper Matip, via stolpen og over streken til 1–0 for hjemmelaget.

Og verre skulle det bli for Jürgen Klopp og Liverpool. Snaue syv minutter senere kunne Craig Dawson banke inn 2–0 i debuten for sin nye klubb.

Et særdeles tafatt Liverpool-lag ble fullstendig spilt av banen i første omgang og selv om det var bedring å spore etter pause manglet effektiviteten foran mål.

Det utnyttet et sultent hjemmelag, for 20 minutter før fulltid fikk Ruben Neves stå helt alene inne i feltet til Liverpool og sette ulvenes tredje for ettermiddagen.

Da var skadefryd nøkkelordet på Molineux, for like etter 3–0 kunne man høre hjemmefansen synge «You're getting sacked in the morning», eller «Du får sparken i morgen» på godt norsk, i retning Liverpool-sjef Klopp.

– Jeg er egentlig målløs, jeg beklager. Jeg er skuffet og sint over hvordan vi opptrer det første kvarteret. Det må vi endre på, sier tyskeren etter nederlaget.

Med 0–3 tap for Wolverhampton står Liverpool fortsatt uten ligaseier i 2023. Forrige trepoenger kom 30. desember, da Leicester ble slått 2–1.

Tapet er også Liverpools syvende i Premier League denne sesongen.

Det er like mange som de hadde i 2018/19, 2019/20 og 2021/22-sesongene til sammen.

Det begynner å spøke alvorlig for håpet om spill på det europeisk toppnivå neste sesong. 13 poeng er det opp til erkerival Manchester United, og 10 poeng skiller Liverpool fra Newcastle på fjerdeplass.

Newcastle skal i aksjon mot West Ham senere lørdag kveld, og en seier for sesongens overraskelseslag vil gjøre at Liverpool har 13 poeng opp til plassene som gir Champions League i 2023/24-sesongen.