Det bekrefter klubben selv fredag i en pressemelding.

– Jeg har vært i utlandet i 15 år nå. Jeg har en kone og tre barn hjemme, og vi fant ut at det var på tide at jeg kommer hjem igjen nå, sier mannen fra Oslo til sin nye arbeidsgiver.

Den tidligere Galatasaray-spilleren sier det var et sterkt ønske i familien at han skulle vende hjem mot Norge.

Jeg sa at jeg er villig til å komme hjem, men da ville jeg til det beste laget i Norge. Selv om det ikke er i Oslo var det viktig for meg å signere for det jeg føler er det beste laget i Norge, sier høyrebacken.

LANDSLAGSSPILLER: Høyrebacken Omar Elabdellaoui har 49 A-kamper med flagget på brystet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det føles veldig godt. Jeg har hatt god tid til å tenke på hva som skal være neste steg i karrieren. Jeg er veldig glad og gleder meg veldig til å komme i gang.

Elabdellaoui ble frigitt av tyrkiske Galatasaray i starten av september. Siden har 30-åringen stått uten klubb.

Han har også spilt for Manchester City, Strømsgodset, Feyenoord, Eintracht Braunschweig, Olympiakos og Hull City.

– Hva er det med Glimt som gjør de attraktive?

Nei, det er enkelt og greit prestasjonene. Måten de jobber på her. Det er mange gode spillere her. Det er mange jeg kjenner fra landslaget, og de kommer dit med høyt nivå. Det er en trener som jeg har snakket mye med. Det er veldig motiverende å snakke med han. Han er veldig interessert og har sagt hva han har sett for seg.

Elabdellaoui var kaptein for det norske landslaget frem til han holdt på å miste synet etter at fyrverkeri smalt i ansiktet hans på nyttårsaften 2020. Etter at han først hadde vært klinisk blind, måtte han gjennom elleve operasjoner for å få igjen synet.

I høst var han imidlertid tilbake på landslaget.

– Det føles utrolig godt og deilig å være tilbake. Jeg har jobbet hardt. Synet er hundre prosent, brillene er mer for beskyttelse, sa mannen med totalt 49 landskamper for Norge.

(NTB/VG)