Mot Bjarg ledet Eirik Horneland Brann som hovedtrener for første gang. Haugalending skal lede bergensklubben mens jobben med å få på plass en permanent trener pågår.

Mandag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen var ferdig som hovedtrener i Brann.

Bjarg spiller i 3. divisjon, men det hindret ikke Horneland å stille ett tilnærmet toppet lag. Det ble til slutt 5–0 til Brann, etter scoringer av Daniel Pedersen, Daouda Bamba, Filip Delaveris, Robert Taylor og Vieux Sané.

• Les fyldig livedekningen fra kampen i VG Live.

Flere lag fra Eliteserien har vært i aksjon lørdag, og de fleste gikk oppskriftsmessig videre til andre runde. Det var imidlertid noen som slet litt mer enn andre, og den største skalpen kom i Sunnhordaland.

Der fikk 3. divisjonsklubben Stord besøk av regjerende cupfinalist Haugesund, og kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Det måtte det hele ni straffer til fra hvert lag for å avgjøre, og til slutt var det FKH-debutant Mads Solberg Johannesen sin bom som ble utslagsgivende. Han banket ballen langt over mål, før Jone Halleråker Jensen satte sin straffe i mål. Dermed smalt cupbomben, og Haugesund er det første eliteserielaget som ryker ut av cupen.

Dette var Stords første tellende kamp siden 26. oktober 2019.

Det så også ut som det skulle smelle en cupbombe da Volda fikk besøk av Kristiansund. Knut Erik Myklebust ga hjemmelaget en 2–0-ledelse. Brynjólfur Willumsson reduserte etter at timen var passert, før Amidou Diop utlignet til 2–2 fire minutter før slutt. I ekstraomgangene scoret Willumsson to mål til, og sørget for at Kristiansund slapp unne en skrell.

Tromsø klinket til med 11–0-seier over 3. divisjonsklubben Skånland. De ledet allerede 4–0 til pause, og hele åtte spillere endte på scoringslista for Tromsø.

Stabæk møtte også et tredjedivisjonslag, i Follo. Det så lenge ut til at Eliteseriens bunnlag måtte ut i ekstraomganger, men fem minutter på overtid satte Kornelius Normann Hansen inn 1–0 – som også ble sluttresultatet. En lignende avgjørelse ble det i møte mellom Eik Tønsberg og Odd, hvor Tobias Lauritsen ble matchvinner med kampens eneste mål i 89. minutt.

Lillestrøm vant kontrollert 4–0 over Funnefoss/Vormsund (FuVo), også det et lag som holder til i 3. divisjon. Jonatan Braut Brunes scoret to av målene for Lillestrøm, Espen Garnås scoret også ett, og FuVo la på til 4–0 med et selvmål i det 79. minutt.