– Laget var glimrende. Briljant, sier City-manager Pep Guardiola om eget mannskap etter seieren.

Stadionuret på den regjerende seriemesterens hjemmebane tikket mot 70 minutter da De Bruyne brukte hodet til å beregne at farten på ballen som kom mot ham var høy nok til å kunne vende av oppasser Ngolo Kanté (30).

Noen tideler senere var Citys lagkaptein i fart mot Chelseas mål. Brassen Thiago Silva (37) og kroaten Mateo Kovacic (27) nærmet seg begge, men med en smart kroppsbevegelse fikk De Bruyne dempet taklingsviljen på de to og plutselig oppsto en luke til å skyte fra rundt 20 meter.

De Bruyne satte høyrefoten på utsiden av ballen og skrudde den inn i det lengste hjørnet for Kepa Arrizabalaga (27). Etterpå kunne 30-åringen juble sammen med lagkameratene og feire 13 poengs Premier Leaague-ledelse etter 22 av 38 spilte kamper.

– Det er umulig å ta igjen, selv om det er måneder igjen av sesongen, mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Liverpool har på sin side to kamper mindre spilt enn City. Med seirer i de oppgjørene kan Jürgen Klopps rødtrøyer være åtte poeng bak serielederen.

AKTIV: César Azpilicueta måtte tidvis jobbe godt for å stoppe Jack Grealish. Foto: AFP

Det er samtidig ingenting som tyder på at City-maskineriet vil slutte å plukke trepoengere i nærmeste fremtid. Etter den fortjente 1–0-seieren over Chelsea har Pep Guardiolas mannskap vunnet 12 strake Premier League-oppgjør.

Formen på enkeltspillere er naturlig nok også glitrende. De Bruyne har nå scoret fire ganger på de fem siste kampene, mens kollektivet fremsto bunnsolid igjen i lørdagens match.

City dominerte fra start til slutt og slapp bare Chelsea til én sjanse på 90 minutter. Den fikk Romelu Lukaku (28) i starten av andre omgang. Spissen kom alene med Ederson (28), uten å klare å overliste den brasilianske sisteskansen.

MISFORNØYD: Thomas Tuchel likte ikke det han så mot City. Foto: Reuters