Sola – Egersund 1 – 3

Matchvineren selv var godt fornøyd med seier.

– Vi spilte en dårlig første omgang, men vi blir enige i pausen om å dra opp tempoet på kampen. Det klarte vi godt, og etter den første skåringen kom hele laget i flytsonen.

Heine Larsen som for sesongen er utlånt fra Viking, har fullt fokus på EIK og tenker ikke for mye på fremtiden.

– Akkurat nå er fokuset hundre prosent på EIK , og jeg tenker kun på neste kamp. Målet for fremtiden er å nå så langt som å spille fast for Viking, men det er ikke der hodet mitt er nå.

EIK-trener Ojan Bijan hadde delte meninger om kampen.

– Første omgang til andre omgang var natt og dag. I første omgang mister vi ballen hvert tredje sekund. Baneforholdene hjalp ikke heller, det var veldig humpete. Honnør til Sola som forsvarer seg heroisk og spiller på våre feil i første omgang. I andre omgangen klarer vi å utnytte rommene bak deres indreløpere. Det er der vi også får den første skåringen fra. Det kunne vært fire og fem mål, men seier er alt som betyr noe.

Øyvind Meling var fornøyd med lagets prestasjon tross tap. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad

Sola-trener Øyvind Meling var imponert over første omgangen spillerne hans leverte.

– Vi gjør det vi skal, vi slipper til lite, og kunne skåret et selv. Vi vet at EIK er bedre enn oss med ball, og derfor legger vi oss lavt, og går for kontringer.

I andre omgang fant EIK mye mer rom, og skapte mange sjanser.

– Vi blir slitne, de finner rom og er bedre enn oss. Det er dette som skjer når profesjonelle møter amatører. Jeg er likevel veldig imponert over guttas innsats.

Meling stilte seg kritisk til Egersunds 1–0 skåring

– På den første skåringen er offside-regelen helt fraværende, det er litt skuffende. Etter 1–0 målet brukte vi for lang tid på å bli ferdig med situasjonen. Da kommer plutselig skåring nummer 2 også, da ble det vanskelig.

Dette skjedde

Første omgang var en tafatt affære. Begge lag slet med å bryte hverandre ned, og ingen nevneverdige sjanser ble skapt.

Sola så farlige ut på et par kontringer. Tobias Vik Åsbø fikk vist frem farten mot midtstopperne til EIK, men touchet satt ikke helt i de avgjørende øyeblikkene.

Rett etter pause satte Egersund inn støtet. Etter knappe seks minutter, vendte Stian Michalsen opp, før han elegant fant Viking-talentet Heine Larsen i bakrom. Alene med Kyllingstad gjorde Larsen ingen feil. Dermed sto det 0–1 til EIK.

Heine Larsen var ikke ferdig der, hans andre scoring for kvelden kom like etter den første. Et nydelig langskudd fra drøyt 20 meter, curlet med høyrefoten i lengste hjørne.

Sola falt litt sammen etter scoring nummer to, og et innlegg 45 grader ut fant Stian Michalsen. Klinisk fra rundt åtte meter satt 3–0 for Egersund.

Andre omgang var en sterk kontrast til den første. Kort tid etter Egersunds 3–0 scoring kom reduseringen for Sola. Heggen i EIK-målet tullet det til i et forsøk på å klarere. Sola vant ballen fra keeperen og fra to meter tuppet Tobias Åsbø ballen inn i det åpne målet. 1–3 var et faktum, og et lite håp ble tent for Sola.

Kampen endte 1–3 til Egersund, som sikret avansement til 2. runde i NM.

Kampfakta

Sola – Egersund 1–3 (0–0)

NM menn – ordinære runder

Sola stadion

Mål: 0–1 Heine Larsen (51.), 0–2 Heine Larsen (63.), 0–3 Stian Michalsen (67.), 1–3 Tobias Vik Åsbø (74.)

Gult kort: Elias Dale (Sola). Sivert Strangstad, Jakob Maslø Dunsby, Fanuel Alen (EIK)

Dommer: Amir Ajjour (Vidar)

Sola (4–3–3): Sondre Kyllingstad – Hossam Samir Ibrahim, Stian Frafjord, Jesper Holta, Elias Dale (Andreas Steinsnes-Åsbø fra 86.) – Kristian Knarvik, Mattias Haugen (Jaden Kher fra 61.), Nicolai Miljeteig – Andreas Årdal (Elias Kebede fra 61.), Tobias Vik Åsbø, Kujtim Ismaili.

Egersund (4–2–3–1): Andreas Heggen – Hallvar Steinskog (Sebastian Sørlie Henriksen fra 57.), Ådne Midtskogen (Fanuel Alen fra 70.), Mattias Jesper Liljestrand, Jo Stornes Stålesen – Chris Sleveland (Stefan Lindmark fra 70.), Sivert Strangstad – Adrian Bergersen (Jakob Maslø Dunsby fra 67.), Heine Larsen (Simen Hammershaug fra 70.), Stian Michalsen – Preben Fauskanger.