Den VG+ Sport-sendte supercupfinalen mellom forrige sesongs serievinner Inter og cupmester Juventus endte dermed 2–1 til Milano-klubben hjemme på Giuseppe Meazza. En gammel Manchester United-kombinasjon sikret Simone Inzaghi den første pokalen som Inter-sjef og Inzaghis tredje tittel som trener i den italienske supercupen:

Matteo Darmian kastet seg inn i en duell med Juventus’ kapteinsveteran Giorgio Chiellini og knottet ballen videre til Alexis Sánchez. Angriperen Ole Gunnar Solskjær sendte ut av Old Trafford presset seg foran Daniele Rugani, avsluttet sikkert i korthjørnet bak Juventus-keeper Mattia Perin og rev av seg trøyen i jubelscenene som fulgte. Både Darmian og Sánchez var på banen som innbyttere av supercupspesialisten Inzaghi. Som Lazio-trener vant han turneringen både i 2017 og 2019.

Juventus fikk knapt satt i gang kampen igjen før det var slutt. Både i 2. omgang og ekstraomgangene var det få sjanser, selv om Inter hadde et knøttlite spillemessig overtak etterhvert som «Italia-derbyet» gikk mot sluttsignalet. Det hjalp ikke at trofégarantisten Massimiliano Allegri brølte energi inn i Juventus-spillerne i pausen mellom ekstraomgangene. Hans mulighet til å rette opp den skjeve Juventus-sesongen, der de er 11 poeng bak ledende Inter, forsvant med chilenerens matchvinnerscoring.

Istedet løftet keeperkapteinen Samir Handanovic trofeet akkompagnert av fyrverkeri og champagnesprut.

HELTEN: Alexis Sánchez løfter supercuptrofeet foran jublende lagkamerater i Inter onsdag kveld. Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

I 1. omgang hadde derimot Juventus en god periode. Svenske Dejan Kulusevski fikk en sjelden sjanse fra start og en kombinasjon mellom 21-åringen og Federico Bernardeschi dro opp angrepet da gjestene tok ledelsen 1–0. Ballen var også innom Manuel Locatelli før Alvaro Morata fikk den på motsatt, og den ikke lenger Barcelona-koblede angriperen løftet ballen inn i feltet. Der kom amerikaneren Weston McKennie seg løs og styrte inn Juventus-ledelse med hodet.

Det ble ropt på straffe iallfall fire ganger i 1. omgangen. Bare Edin Dzeko ble hørt. Veteranen kroket til seg ballen og kom foran Juventus-back Mattia De Sciglio. Dzeko gikk i bakken, dommeren anerkjente kontakten og Lautaro Martinez banket inn utligningen fra straffemerket. Både til pause og til ordinær tid sto det altså 1–1.