I øyeblikket før kampen ble avgjort holdt Alisson Becker (30) ballen i fast grep inne i Liverpools 16-meter. Keeperen løftet deretter blikket og så lagkamerat Mohamed Salah (30) på vei mot Manchester Citys mål.

Med et utsøkt utspark løftet Alisson ballen over en banehalvdel – mot egypteren. Liverpool-keeperens vanvittige presisjon ga Cancelo et valg: Han kunne enten ta sjansen på å bryte ballbanen eller rygge og forsøke å vente på hjelp fra lagkameratene.

Portugiseren valgte det første, og bommet på både ballen og Salah. Et par sekunder senere ble sistnevnte matchvinner. Sky Sports-ekspertene Roy Keane og Micah Richards er hoderystende til vurderingen.

– Det er «skolegutt-forsvarsspill», og det fra en erfaren spiller ... Det er sjokkerende, sier Manchester United-legenden Keane.

Tidligere City-spiller Richards påpeker at Erling Braut Haaland (22) og lagkameratene hadde flyttet mange spillere frem i banen i forkant av situasjonen. Han fritar likevel ikke Cancelo for ansvar.

– Cancelo har vært bra fremover, men defensivt er det alltid noe galskap rundt ham. Han skulle ha falt av og ventet på lagkameratene, sier Richards.

City-trener Pep Guardiola (51) mener at også Kevin De Bruyne (31) burde gjort det bedre i markeringen av Salah.

– Det var en veldig jevn kamp. Vi gjorde én feil, og tapte. Kevin fulgte ikke løpet til «Mo». Deretter tapte vi duellen, sier Guardiola.

Trenerkollega Jürgen Klopp (55) velger å rose egne spillere.

– Det er et sensasjonelt overblikk av «Ally» og fantastisk av «Mo» mot Cancelo. Det er bare utrolig godt gjort, sier Klopp.

Tyskeren fikk rødt kort tid etter ledermålet for en reaksjon mot dommerteamet. Etter matchen var Klopp fortsatt uenig i flere av avgjørelsene til kampleder Anthony Taylor (43), men han forsto hvorfor han ble sendt på tribunen.

– Det var sikkert fortjent. Men situasjonen ... Du kan ikke unngå å blåse på den. Jeg og Guardiola forsto ikke avgjørelsene. La oss spille fotball! Men vi kan ikke gjøre noe med det, sier Klopp.

– I et øyeblikk var det noe som skrudde seg av (i hodet mitt). Jeg er ikke stolt av det, forteller han om utbruddet mot dommerne.

Neste match for Liverpool er hjemme mot West Ham på onsdag. City skal møte Brighton på Etihad i Manchester neste lørdag.