Viking 0-8 Arsenal

Viking stadion var fullsatt for første gang siden cup-semifinalen mot Sarpsborg i september i fjor, og majoriteten av tilskuerne var kledd i rødt og holdt med bortelaget.

Og Arsenal gav fansen valuta for pengene. Rundt 14.000 tilskuere hadde møtt opp. Godt over halvparten av tilskuerne var kledd i rødt, og bidrog til å skape en fantastisk ramme rundt treningskampen.

Selv om de største stjernene, som for eksempel Olivier Giroud, Alexis Sanchez, Aaron Ramsey og Granit Xhaka ikke var i troppen, fikk hjemmelaget en saftig leksjon i sambafotball.

Austbø hindret marerittstart

Viking fikk en tung på kampen da dommer Tore Hansen gav Arsenal straffespark allerede før tre minutter var spilt. Bortelagets Alex Oxlade-Chamberlain flikket nydelig til høyreback Mathieu Debuchy. Sistnevnte falt noe lett i duell med Samuel Adegbenro, og dommer Hansen pekte på 11-metersmerket. Arsenals Santi Cazorla steg frem på straffen, og satte ballen knallhardt til venstre for Viking-keeper Iven Austbø. Sistnevnte klarte på utrolig vis å få en hånd på ballen, og fikk slått den til hjørnespark.

Arsenal var det klart beste laget fra start til slutt. Foto: Pål Christensen

17 minutter senere vartet Austbø igjen opp med en feberredning på et hjørnespark fra Arsenal. Vikings sisteskanse fikk på mirakuløst vis slått Mohamed Elnenys heading fra kloss hold over mål, og hindret ene og alene en marerittstart for hjemmelaget.Etter 33 minutter fikk derimot Arsenal hull på bullen da Elneny nok en gang steg høyest til værs på et hjørnespark, og fikk stusset til Campbell. Sistnevnte gjorde ingen feil foran åpent bur, og sendte Arsenal i føringen. 0-1 stod seg til pause.

Viking gjorde en brukbar førsteomgang, og skapte et par farligheter. Blant annet headet Samuel Adegbenro over fra to meters hold midtveis i omgangen, etter et strålende slått corner fra Kristoffer Haugen.

Raknet fullstendig

Viking gjorde hele ni bytter i pausen, mot Arsenals tre. Grunnen til alle byttene var Vikings seriekamp allerede i søndag.

Og de store forandringene skulle vise seg å straffe seg hardt for hjemmelaget. De rødkledde fra London gikk rett i strupen på Viking, og hjemmelaget hang ikke med på notene da Arsenal skrudde opp tempoet på kula. I løpet av andre omgangs ti første minutter viste resultattavla plutselig 0-5, etter mål av Cazorla, Walcott, Campbell og selvmål av Michael Haukås.

Joel Campbell setter inn Arsenals femte scoring for dagen. Foto: Pål Christensen

Det var bare ett lag på banen i andre omgang, og etter 70 minutter økte Alex Iwobi Arsenal-ledelsen til seks mål. Ti minutter senere økte samme mann til 7-0 i favør Arsenal. Like før kampuret viste 90 minutter gjorde Chuba Akpon Viking-ydmykelsen komplett da han satte inn Arsenals åttende mål. Bortelaget viste tidvis strålende angrepsfotball, spesielt da de satte fart på kula. Viking hang ikke med da bortelaget kombinerte, og det var tydelig klasseforskjell på lagene.

Allerede søndag spiller Viking en viktig seriekamp borte Sogndal. Arsenal på sin side møter Manchester City i Göteborg samme dag, i det som blir rødtrøyenes siste kamp før seriestarten i Premier League neste søndag.