«Starten på årets sesong har vært langt svakere enn forventet, og det er besluttet at en må gjøre endringer for å komme videre», skriver Aalesund.

Aalesund står med null poeng og null mål på de første fem serierundene. Onsdag ble det 0–3-tap i derbyet mot Molde.

– Denne avgjørelsen er tatt etter de sportslige resultatene så langt denne sesongen. De er langt unna det klubben forventet, sier medieansvarlig Terje Erstad til VG.

Nilsen har vært sjef for Aalesund siden august 2020 og ledet dem i 87 kamper. Han rykket opp med laget til Eliteserien i 2021. I fjor ble laget nummer ni.

Nilsen fikk beskjeden om at han var ferdig i klubben torsdag morgen.

– Styret ser at det er en spillergruppe med et godt potensial, så når vi nå fortsatt står uten mål og poeng så ville styret ha en ny hovedtrener, sier Erstad.

Assistenttrener Marius Bøe tar over Aalesund på midlertidig basis. Erstad sier at en ny hovedtrener foreløpig ikke er klar.

– Det jobbes med, og det er nært forestående.

Tidligere Aalesund-spiller og sportsredaktør i Sunnmørsposten, Helge Peder Skuseth, mener den sportslige ledelsen har seg selv å takke.

– Det er ikke bare Nilsen sin feil dette. De beste spillerne som forlot skuta i fjor er ikke erstattet bra nok, sier Skuseth.

I tillegg peker han på svak økonomi som vil gjøre det vanskelig for Nilsens erstatter.

– De hentet Isaac Atanga for flere millioner, men han har flere minutter på benken enn på banen. Det har ikke Aalesund råd til.

– Den som tar over har en utfordring foran seg. Kanskje Tom Nordlie ser på Aalesund som en fin utfordring. Eller så kunne sikkert Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy gjort en god jobb, sier Skuseth på spørsmål om hvem han ønsker at skal ta over klubben.

Det har stormet rundt Lars Arne Nilsen denne uken. Mandag skrev både Sunnmørsposten og TV 2 en periode at de hadde opplysninger om at Nilsen var ferdig i klubben. Nilsen reagerte kraftig på lokalavisens artikkel, og ledet oransje-trøyene mot Molde onsdag. Etter nederlaget kom Nilsen med nærmest en liten bønn om å fortsette.

– På mandag hadde Nilsen full tillit i styret, men det er alltid diskusjoner rundt hva man må gjøre for å få bedre resultater. Etter Molde-kampen ble det besluttet at det var hovedtrener som måtte gå, sier Erstad.