Aktuell for 1. divisjon: Magne Simonsen kan bli Fredrikstad-spiller denne sesongen. Aktuell for 1. divisjon: Magne Simonsen kan bli Fredrikstad-spiller denne sesongen. Foto: ERIK BIRKELAND

Simonsen trener med Fredrikstad

Den tidligere Molde-backen kan få ny sjanse i 1. divisjon

MOLDE (Rbnett): Magne Simonsen (27) fikk ikke fornyet kontrakten med Molde etter nyttår. Nå er Bosman-spilleren aktuell for Fredrikstad. Ifølge Fredrikstad Blad trener backen med klubben tirsdag.

-Jeg skjønner at MFK vil ha inn nye og yngre talent. Nå har det blitt seks år i Molde. Jeg kom hit som en unggutt og reiser som en voksen mann. Det er sånn fotballen fungerer. Dette gir meg også en mulighet til å oppleve noe annet. Jeg prøver å se positivt på situasjonen, sa Simonsen til Romsdals Budstikke før han forlot Molde.

-Magne er en fantastisk flott fotballspiller som har gjort lang og tro tjeneste i Molde i mange år. Han er en type spiller som en trener alltid vil ha i og rundt stallen. Men nå er det på tide at Magne spiller fast på et lag, og at han får realisere potensialet sitt. Jeg håper han finner en klubb som han fortjener, og at det blir en klubb som fortjener ham, sa Ole Gunnar Solskjær.

I Fredrikstad kan Simonsen bli lagkamerat med spillere som Steffen Nystrøm (eks Tromsø og Strømsgodset), Roger Risholt (Sandefjord og GIF Sundsvall) og Kristian Brix (Vålerenga, Sandefjord, Bodø/Glimt).

Veteranen Jan Halvor Halvorsen trener Fredrikstad. Laget endte på 12. plass i fjorårets 1. divisjon, to poeng over nedrykksplass.

Magne Simonsen spilte for Slemmestad, Lyn og Asker før han kom til Molde i 2010. Han har tre seriemesterskap og to cupmesterskap for MFK.