Mjøndalen vant målfesten etter tabbekamp av Tromsø-keeperen

Selv med ny keeper tabbet Tromsø seg ut – og ga bort tre poeng mot Mjøndalen.

Lørdag var det duket for bunnkamp i Mjøndalen da bruntrøyene tok i mot Tromsø. Lagene sto med henholdsvis seks og fire poeng før oppgjøret, og vinneren av kampen kunne gjøre et byks oppover på tabellen med seier.

Det var ”Gutan” fra nord som kom best i gang, og etter 16 minutter burde Mikael Norø Ingebrigtsen gitt TIL ledelsen, men alene med Ivar Forn reddet keeperen mesterlig.

SCORET: Christian Gauseth (nummer to fra høyre) scoret mot Tromsø. Foto: NTB scanpix

Uheldige MjøndalenDa Tromsø ikke klarte å overliste Forn fikk de hjelp av Rhett Bernstein. Et nydelig angrep endte hos Gjermund Åsen, som skjøt fra 16 meter – via Bernstein – og i mål.

Like etter var det midtstopperkollega Arneberg som var uheldig. Åsen fyrte løs fra 20 meter, ballen gikk via Mjøndalen-stopperen, og landet i beina på Zdenek Ondrasek. Alene med Ivar Forn satte han ballen kontant i mål, og ”Gutan” doblet ledelsen.

Billig straffe

Etter to smeller reiste Mjøndalen seg, og 38 minutter var spilt da dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket. Gjermund Åsen gikk opp i en duell med Michael Stilson, og sistnevnte gikk i bakken.

— Det er grassat billig, sa Åsen til CMore i pausen.

Billig eller ei, keeper Kongshavn gikk feil vei, og Christian Gauseth satte ballen i mål.

Ny stopper-smell

I pausen ga trener Vegard Hansen beskjed til spillerne om å passe på Åsen og Ondrasek. Det gikk ikke helt som planlagt…

Kun ti sekunder var spilt da Arneberg skled på midtbanen, og Ondrasek snappet ballen. ”Kobraen” hugget til, stormet mot mål og satte ballen bak Ivar Forn via stolpen.

Kongshavn-tabber

Selv med 3-1-ledelse var ikke ”Gutan” trygge, særlig ikke når man serverer scoringer til hjemmelaget.

— Vi var døde og begravet to ganger. Både på 0-2 og 1-3, sier Vegard Hansen til CMore etter kampen.

Gudmund Taksdal Kongshavn skulle bare plukke ned et innlegg, men Bernstein raget høyere, og headet ballen ned til Gauseth. Han var råsterk i duell mot Morten Moldskred og Magnar Ødegaard, og stanget inn 2-3. — Jeg bør bokse, men mener jeg skal klare å holde den. Det er unødvendig å gå ut og skape en farlig situasjon der, erkjenner Kongshavn på CMore etter kampen.

Kongshavn fikk sjansen etter at Benny Lekström hadde en uheldig dag på jobben i forrige seriekamp.

— Det var utrolig deilig å få stå igjen. Det var en bra opplevelse frem til 3-2-målet, sier Kongshavn.

Vanvittig snuoperasjon

Minutter senere svartnet det igjen for Kongshavn. TIL-forsvaret sto klare på 16-meteren, men Kongshavn skulle ut og plukke innlegget. Han var fullstendig på bærtur, og dermed kunne Bernstein stange inn 3-3 – og sende Mjøndalen til himmels.

Et minutt før full tid var snuoperasjonen komplett, og nok en gang scoret Mjøndalen etter innlegg. I boksen var Bernstein i duell med Remi Johansen, og Bernstein fikk headet ballen på finurlig vis over Kongshavn og i mål.

— Det er helt sinnssykt hvordan vi jobber og aldri gir opp. Det er helt fantastisk, sier Mjøndalen-kaptein Joachim Olsen Solberg til CMore etter kampen.

Selv med fire tillagte minutter klarte ikke ”Gutan” å skape noe på overtid. Dermed røk TIL på et nytt tap og står på fire poeng, mens Mjøndalen nå har ti.

— Vi føler at vi har bra kontroll på kampen hele veien, og Mjøndalens scoringer kommer ut av ingenting. Vi må luke vekk de feilene vi gjør, sier Steinar Nilsen til CMore.

— Scoringene som kommer er kjipt. Det er ekstra bittert når de kommer etter mine involveringer, sier Kongshavn til CMore etter kampen.

Neste kamp for TIL er allerede tirsdag. Da kommer Vålerenga på besøk til Alfheim.