FORSVARER ROONEY: - Det var alt for høye forvetninger til ham, sier Alex Ferguson. FORSVARER ROONEY: - Det var alt for høye forvetninger til ham, sier Alex Ferguson. Foto: Digitalsport/Chris Brunskill

- Rooney ble felt av forventningspresset

<p>Sir Alex forsvarer stjernespissen sin.</p>

Wayne Rooney var en kjempeskuffelse i VM etter drømmesesongen med Manchester United, og etter Englands exit fra sluttspillet har det blant annet blitt spekulert i — og avvist - at det var noe helsemessig galt med Premier League-stjernen.

Sir Alex Ferguson er sikker på at forventningspresset har store deler av skylden for nedturen.

- Det ble snakket om at han skulle bli turneringens beste spiller. Han skulle være stjernen som skulle overstråle dem alle; Messi og Ronaldo. I tillegg har han ikke så stor VM-erfaring, heller. Men bare vent. Om fire år vil dere se en helt annen spiller, sier Ferguson til Sun Talk Radio, ifølge The Guardian.

Avisen skriver at United-manageren var så bekymret for Rooney etter Englands 0-0-kamp mot Algerie, at han avbrøt ferien i Frankrike for å ringe 24-åringen.

Da så han, som resten av tv-publikummet, en irritert spiller kjefte på de engelske supporterne.

Dagen etter ba Rooney om unnskyldning.

Tror på Nederland

Ferguson har som vanlig sterke meninger om det meste, og han sier i intervjuet at han tror England hadde hatt gått av en vanskeligere vei både til og i VM.

— De gikk videre fra en gruppe der sjansene var en million til én på at de skulle bli slått ut. Kanskje hadde det vært bedre å vært i en vanskeligere gruppe. Jeg føler det var en byrde for dem, sier Fergie.

- Jeg var nedslått over Englands spill, men ikke overrasket. Det er mange faktorer: forventningspresset, at de hadde vært borte lenge og den harde engelske sesongen.

Det tøffe programmet, i tillegg til tradisjon og mesterskapserfaring, mener han ga Tyskland et overtak før åttedelsfinalen.

— Den tyske mentaliteten er at «vi er alltid i semifinalen», sier skotten, og viser til den imponerende tyske VM-historien.

- Pluss at de får en måneds pause i Januar, det er nødt til å hjelpe. Alle de engelske spillerne er i Premier League, så de får ikke samme hvile, fortsetter Ferguson forklaringen, ifølge The Guardian.

Han konkluderer imidlertid intervjuet med at Nederland vinner VM.