BODØ (fvn.no): Start fremsto bra i de første 45 minuttene, og var det førende laget på Aspmyra. Men så scoret Glimt to mål på tre minutter, og da ble det null poeng med i bagasjen hjem — igjen.

— Effektivitet er viktig i fotball - og det sliter vi med. Vi klarer ikke å holde stand og gjøre den jobben som kreves i 90 minutter. Derfor er det en mager trøst at det funker i en omgang, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter 0-2-tapet på Aspmyra.

HER ER START-BØRSEN: - Han vant knapt én duell.

Bra før pause

Start tapte for Bodø/Glimt. Her vinner Simon Thomas ballen i duell med Tapio Heikkilä. Foto: DIGITALSPORT

Sørlendingene rullet opp flere gode angrep før pausen, og kom til en del farligheter foran målet til Simon Thomas. Den første gode muligheten kom midtveis i omgangen. Eirik Wichne vant en duell inne i feltet, og ballen havnet i beina til Lars-Jørgen Salvesen. Han la ut til Erlend Segberg som dro til. Ballen hadde en svært god retning, men ble blokkert ut til corner.Ikke lenge etter fikk Salvesen headet på bakre stolpe, men avslutningen gikk ut med merkelig vis ut i feltet i stedet for i det tomme buret.

To gode muligheter

Fem minutter før pause dro Rolf Daniel Vikstøl seg fri, slo tunnel på Patrick Berg og skjøt fra 12 meter, men ballen strøk feil side av stolpen.

Espen Børufsen var mye på farten i den 1. omgangen, og han var svært nære ved å gi Start ledelsen på overtid da han fosset forbi Glimts forsvarsrekke. Men avslutningen fra kantspilleren gikk rett utenfor den venstre stolpen bak Simon Thomas.

Start skapte nok av muligheter til å ta ledelsen, men begge lag gikk målløse inn i garderoben midtveis.

Så skrudde Glimt opp tempoet

Åpningen på 2. omgang tydet også på at det kunne bli gøy å se de siste 45 minuttene med sørlandsøyne, men så giret Bodø/Glimt opp.

Først vartet Håkon Opdal opp med en verdensklasseredning. Trond Olsen slo ut i feltet til en umarkert Alexander Jakobsen som skjøt til høyre for Håkon Opdal, som gjorde et tigersprang og fikk en hånd på ballen.

Men det var bare et varsko om hva som skulle komme, for i løpet av tre minutter raknet det for Start.

Daniel Edvardsen slo inn fra høyre og inne i feltet steg Fitim Azemi til værs og stanget Glimt i føringen. Ikke lenge etter det et innlegg fra venstre som traff armen til Jens Kristian Skogmo, og dermed pekte dommeren på straffefeltet. Fra 11-meteren var Ole Jørgen Halvorsen iskald og satte ballen til venstre får Opdal.

Kvarteret før slutt fikk Espen Børufsen en kjempesjanse til å skape en ny spenning i kampen, men alene med keeper satte han ballen to meter utenfor.

Dermed taper Start igjen — for 13. gang i år. Sørlendingene står fortsatt med sine ni poeng etter 22 spilte kamper. Det er nå 37 kamper siden de gule og svarte sist vant en seriekamp, som skjedde 4. juli i fjor.

Bodø/Glimt, som før kampen lå på kvalfiseringsplass, hopper opp på 11. plass med 24 poeng.