Aalesund har aldri før tapt mot Bergsøy i cupen. Etter startoppstillingen å bedømme, skal laget fra Fosnavåg få det tøft også denne gangen.

Jan Jönsson har tatt med seg et slagkraftig mannskap til breddefotballens festdag, og ser ikke ut til å ta lett på et hardtsatsende Bergsøy-lag. Samtidig er kampen mot Bergsøy en ypperlig mulighet for laget å spille på seg selvtillit, noe som ser ut til å være en mangelvare i årets AaFK-lag.

Direkte kl 18.00: Bergsøy -Aalesund

Cuplaget Aalesund

Aalesund har vært blant lagene som har dominert NM i fotball de siste årene. På de fem siste sesongene har «tango-trøyene» tatt to av kongepokalene. Den første triumfen, i 2009, var klubbens første store triumf på seniornivå. To år etter, i 2011, vant laget sin andre kongepokal, den gang etter 2-1-seier mot Brann.

I fjor møtte Aalesund Larsnes/Gursken på bortebane i NMs første runde. Det endte med 5-0 seier til Tippeliga-laget, der Abderrazak Hamed-Allah, som nå spiller i Kina, ble den store helten med sine tre mål. I fjorårsesongen ble det imidlertid stopp allerede i tredje runde. Ranheim ble for sterke hjemme på DNB Arena, og vant 4-2 etter ekstraomganger.

Møtes for tredje gang

Torsdagens oppgjør mellom de to sunnmørsklubbene blir det tredje av sitt slag i Cupen. Det første oppgjøret fant sted i Fosnavåg, da AaFK vant 1-0 i cupens første runde i 1977. I 1984 møttes lagene igjen i første runde. Denne gangen gikk kampen på Kråmyra, og hjemmelaget vant komfortabelt 4-1. Nå er det igjen tid for et møte mellom klubbene, denne gang på Bergsøys hjemmebane Havila Stadion.

Gledelig gjensyn

Det er tre år siden sist Bergsøy var å se i 1. runde i cupen. Den gang møtte de Molde-laget Træff, og ble sendt hjem med 4-1 i sekken. I år har kystlaget slått ut Volda og 3. divisjonskollega Skarbøvik i sin vei til cupens første runde.

Til daglig spiller Bergsøy i 3. divisjon, hvor de blant annet møter Aalesunds andrelag. I fjor endte det hardtsatsende laget på en sterk fjerdeplass i sin avdeling. I årets serie har Bergsøy kun spilt én kamp. Det endte med 1-1 hjemme mot Eid.

Portugiseren Hugo Vicente har hatt ansvaret for laget et drøyt år. Han har tidligere blant annet jobbet i akademiet til den portugisiske storklubben Braga. Før årets sesong har Bergsøy hentet noen solide forsterkninger. Spissen Jose Peralta fra Spania, og keeperen Jake Knight fra England er nok de mest spennende. Dette er bare to av sju utlendinger i Bergsøy-stallen.

Trøblete sesongstart

Aalesund har kommet dårlig i gang i årets sesong. Etter fire kamper i Tippeligaen står laget med fattige to poeng. Det er den svakeste poengfangsten siden 2007-sesongen, der sunnmøringene berget Tippeliga-plassen med nød og neppe. Det er ikke bare poengfangsten som har vært svak i 2014. Prestasjonene har heller ikke vært oppløftende, verken i sesongoppkjøringen eller i de fire første seriekampene. Bunnen ble nådd på mandag, da Aalesund tapte 1-2 mot Start hjemme på Color Line Stadion.

Mot Bergsøy torsdag vil vi nok få se et revansjelystent AaFK-lag, som vil bevise både for seg selv og for fansens at den svake prestasjonen mot Start var et arbeidsuhell. I tillegg til tapet mot Start, har Aalesund så langt denne sesongen spilt 1-1 både mot Bodø/Glimt på bortebane, og hjemme mot Rosenborg. I tredje serierunde ble det 2-0 tap borte mot de regjerende Tippeliga-mester Strømsgodset.

Stiller slagkraftig

Troppen Jönsson har tatt med seg til Fosnavåg er bortimot den samme som var med mot Start i forrige seriekamp. Med unntak av Peter Orry Larsen, Torbjørn Grytten og Fredrik Carlsen stiller Jönsson med et tilnærmet Tippeliga-lag.

Aalesund FK (4-4-2)

Sten Grytebust

Hugues Webangomo – Jonatan Tollås Nation – Oddbjørn Lie – Jo Nymo Matland

Akeem Latifu – Sakari Mattila – Michael Barrantes – Henrik Bjørdal

Tor Hogne Aarøy – Leke James

Benken: Robert Ekroll, Tremaine Stewart, Daniel Arnefjord, Demar Phillips, Thomas Martinussen, Fredrik Ulvestad, Elias Dahlberg.

Følg kampen DIREKTE fra kl 18.00 og chat med vår medarbeider: