4–0-scoringen til vingback Joakim Mæhle mot Moldova var deres 26. scoring i VM-kvalifiseringen. Aldri før har Danmark scoret så mange i en kvalifisering, hverken til VM eller EM. De scoret 24 i kvalifiseringen til VM i 2018.

Om ikke 26 mål på syv kamper er en bragd i seg selv: Kasper Hjulmands menn har vunnet samtlige syv i gruppe F og har fremdeles til gode å slippe inn mål i VM-kvaliken.

Ingen har scoret flere mål enn danskene i VM-kvalifiseringen, og ikke nok med det: De er den eneste nasjonen som ikke har sluppet inn mål i VM-kvaliken.

Kan sikre VM-billett tirsdag

Avstanden ned til gruppetoer Skottland er på syv poeng, og med seier mot Østerrike tirsdag vil VM-billetten være i boks uavhengig av hvordan Skottland gjør det.

Lørdagens kamp mot Moldova var allerede avgjort før pause.

Andreas Olsen sendte EM-semifinalisten i ledelsen etter 23 minutter, før Gullballen-nominerte Simon Kjær doblet ledelsen med et glitrende straffespark elleve minutter senere. Christian Nørgaard ordnet 3–0 med sitt første landslagsmål etter 39 minutter, før Mæhle satte inn rekordscoringen like før pause.

CAPTAIN FANTASTIC: Simon Kjærs straffespark var av det sikre slaget. Etter en forrykende 1. omgang fikk den Gullballen-nominerte midtstopperen hvile. Foto: GLEB GARANICH / X00550

Den forrykende førsteomgangen ga Hjulmand muligheten til å hvile nøkkelspillere og spare krefter til den kommende kampen mot Østerrike, som for øvrig vant 2–0 mot Færøyene lørdag.

Den danske landslagssjefen brukte alle sine fem bytter, og lot Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Andreas Olsen og Yussuf Poulsen hvile.

Med alle endringene og en 4–0-ledelse i boks, tok danskene foten av gasspedalen etter hvilen. De var nærmere 5–0 enn Moldova var redusering, men det ble likefullt en målløs 2. omgang.

Danskene, som imponerte en hel fotballverden med sin innsats både på og av banen under sommerens EM, må snuble katastrofalt for og ikke ta seg til VM i Qatar. Skulle de avgi sine første poeng mot Østerrike tirsdag, venter Færøyene og Skottland i november.

Skottene tok på sin side tre viktige poeng mot Israel etter en dramatisk kamp tidligere lørdag: De snudde kampen fra 1–2 til 3–2-seier. Manchester United-spiller Scott McTominay ble matchvinner fire minutter på overtid.

Engelsk målfest

Danmarks overmenn fra EM-semifinalen i sommer, England, har i likhet med danskene stø kurs mot VM, og hadde få problemer med å ta alle poengene bort e mot Andorra lørdag kveld.

Gareth Southgate gjorde hele ti endringer fra forrige landskamp mot Polen, uten at det påvirket engelskmennene. Ben Chilwell sendte Three Lions i føringen, før Bukayo Saka doblet ledelsen. Tammy Abraham, som fikk sin første England-kamp fra start på fire år, scoret Englands tredje.

Deretter fikset James Ward-Prowse og Jack Grealish 4- og 5–0. Sistnevnte scoret sitt aller første England-mål.

Tidligere lørdag tok Sverige tre komfortable poeng mot Kosovo etter scoringer fra Emil Forsberg, Alexander Isak og Robin Quaison. Svenskene legger dermed press på Spania: Janne Anderssons menn er ett poeng bak spanjolene - med én kamp mindre spilt.

Øvrige resultater i VM-kvalifiseringen

Litauen-Bulgaria 3–1 Kasakhstan-Bosnia-Hercegovina 2–0 Aserbajdsjan-Irland 3–0 Georgia-Hellas 0–2 Finland-Ukraina 1–2 Luxembourg-Serbia 0–1 Sveits-Nord-Irland 2–0 Polen-San Marino 5–0 Ungarn-Albania 0–1