Brann åpnet best i Vestlandshallen, men Hovding var farlige på kontringer. Laget skulle kanskje hatt straffespark da Ali Darisiro gikk i bakken i en duell med Geirmund Brendesæter, som like i forveien hadde mistet ballen i beina til Darisiro.

Det var likevel ikke ufortjent da Brann tok ledelsen 1-0 etter 19 minutter. Geir-mund Brendesæter slo en fin langpasning til Alex Valencia, som rakk så vidt å legge ballen inn foran mål før den gikk utover dødlinjen. Robbie Winters headet ballen utagbart forbi Håkon Opdal, som sto i mål for Hovding i første omgang. Etter pause byttet han og Ivar Rønningen lag.

Brann fortsatte trykket mot Hovding, og hadde stort sett kontroll på kampen i resten av omgangen.

— Jeg synes første omgang var en bra treningsøkt. Da viste vi tendenser til bra spill, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Brann datt av etter pause

Etter hvilen byttet Brann det meste av laget. Kampen falt betraktelig i kvalitet. Brann hadde fremdeles et lite grep om spillet det første kvarteret.

Det var en nydelig enkeltmannsprestasjon da Brann økte ledelsen. Knut Walde gikk fra egen banehalvdel og klinket ballen i mål via tverrliggeren, utagbart for Ivar Rønningen i Hovding-målet.

— Det var den store beholdningen i andre omgang. Normalt er det de unge som har kommet inn, som har vist god innsats, men slik ble det ikke i denne kampen.

Banens beste utliknet

Hovding overtok nemlig initiativet. Laget hadde flere brukbare avslutnings-forsøk før Holger Vikdal sto alene foran Håkon Opdal og nettet sikkert fra kort hold.

Seks minutter før slutten dundret banens beste spiller Ali Darisiro ballen utagbart forbi Opdal, etter et fint innlegg fra Yngve Njøten.

— Vi henger godt med dem, og jeg synes ikke det er ufortjent at vi greier uavgjort, sier Hovding-trener Kjetil Knudsen.