– Selv om vi scoret tidlig, så var det ikke en god førsteomgang. I andre synes jeg vi er solide og den er all right. Totalt sett er jeg veldig fornøyd med resultatet, oppsummerer Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.

– Det var skuffende. Det er kanskje ikke noen 0–3-kamp. Jeg synes vi er best i første, men i andre omgang slutter vi å spille og det blir en dårlig kamp. Vi slipper inn enkle mål, og det er en bane som ikke innbyr til så mye spill. Det blir for mange lange baller og upresist, oppsummerer Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery.

Tidlig scoring og skade

Brochmann ordnet 1–0 da oppgjøret bare var inne i sitt sjette minutt, og dansken avsluttet sikkert forbi Sandefjord-keeper Jacob Storevik etter at Martin Rønning Ovenstad hadde brystet perfekt ned til ham inne i feltet.

STORSEIER: Mjøndalen-spillerne feirer den første av de tre scoringene i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bortelaget måtte bytte ut kaptein Christian Gauseth bare fem minutter senere da han tydeligvis fikk problemer med en skade i høyrebenet, og Brochmann tok over kapteinsbindet.

– Han fikk en strekk, og er ute noen uker. Men vi har bred dekning, så vi får klare oss uten Christian litt, sier Hansen.

Brochmann hadde muligheten til å doble ledelsen etter en drøy halvtime, men da vartet Storevik opp med en god redning.

Straffebom

Sandefjord hadde skapt minimalt før Franklin Nyenetue gikk på et herlig og frekt raid, som endte med at han ble felt innenfor 16-meteren av Sondre Solholm Johansen.

Men André Sødlund satte straffesparket midt i mål, og keeper Sosha Makani blokkerte med kneet.

INNBYTTER-GOAL: Lars Olden Larsen setter ballen i nettveggen bare minuttet etter at han er byttet inn. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

i 2. omgang hadde Sandefjord skremmende lite å trykke på med offensivt, og det var bortelaget som hadde et visst overtak frem til innbytter Lars Olden Larsen plasserte ballen lavt i det lengste hjørnet etter pasning fra Benjamin Stokke. Det skjedde bare minuttet etter at Larsen hadde kommet inn for Brochmann.

I sluttminuttene fikk Mjøndalen straffe da Marc Vales felte Alfred Scriven. Midtstopper Markus Nakkim sto for kampens andre straffemiss

Men 24-åringen, som denne uken debuterte som artist, satte enkelt inn returen fra keeper Storevik og sørget for 3–0 til bruntrøyene.

– Det er en sliteseier. Fantastisk for oss og en fantastisk måte å starte på. Det er en fryktelig straffe, men jeg får meg et spillermål, og det er det viktigste. Nå blir det poeng på Fantasy, sier Nakkim til Discovery.

PS! Om åtte dager tar Mjøndalen imot Vålerenga, mens Sandefjord skal til Tromsø.

Rettelse: I en tidligere utgave av artikkelen sto det at Hans Erik Ødegaard var Mjøndalen-trener. Han er trener for Sandefjord.