VÅLERENGA – BRANN 3–2

Ullevaal stadion: Her er vår oppsummering av rivaloppgjøret Vålerenga – Brann.

14. minutt: Det er vanskelig å bli overrasket over noe når det gjelder årets Brann-lag. Sånn sett passet det godt inn i jubelsesongen da Kristoffer Barmen klasket inn 1–0 på en Zalo-ren halvvolley, etter at sterke Jakob Orlov nikket ballen ned til midtbanemannen. Konkurransen om årets Brann-mål er etter hvert temmelig skarp, og avslutningen fra Barmen er definitivt høyt oppe på listen. Scoringen var Barmens andre for sesongen, også det første kom mot Vålerenga.

Tap på tampen: En sen Vålerenga-scoring gjorde at Brann reiser fra Oslo uten poeng. Foto: NTB scanpix

31. minutt: Brann var ikke det eneste laget i form på Ullevaal. Også Vålerenga spilte med selvtillit, og kom stadig nærmere en farlighet foran Piotr Leciejewski. Etter en drøy halvtime mistet Ruben Kristiansen ballen i skummel posisjon, noe Vålerenga utnyttet til det fulle. Mohammed Abdellaoue ledet kontringen, og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Ghayas Zahid som kom stormende på venstresiden. Fra skrått hold trillet han ballen kontrollert i lengste hjørne til 1–1.45. minutt: Uavgjort så ut til å stå seg til pause, noe Brann ville hatt størst grunn til å være misfornøyd med. Spesielt Deyver Vega hadde muligheter mot slutten som ikke ga uttelling. I stedet var det Vålerenga som gikk opp til 2–1 på slutten av omgangen. I reneste Manuel Neuer-stil var Piotr Leciejewski ute og skulle klarere en ball, men polakken har ikke tyskerens følsomme høyrefot. Sleiven endte hos Abdellaoue ute på venstresiden, og han fant Simen Juklerød like utenfor sekstenmeteren. Han la ballen til rette før han skrudde den inn i lengste kryss. Nydelig gjort, men fryktelig unødvendig av Brann.

Brann utlignet til 2-2 tidlig i annen omgang. Foto: NTB Scanpix

55. minutt: Bergensernes utlikningsmål kom etter en oppvisning i vilje og oppofrelse. Først fra Amin Nouri som ga alt han hadde for å holde en tilsynelatende umulig ball i spill, for så å pirke den i en Vålerenga-spiller og skaffe corner. Så var det Bismar Acosta som vant den første duellen i feltet på hjørnesparket, og deretter Vadim Demidov som var tøffest og slo to forsvarere i neste duell. Headingen fra Brann-kapteinen falt som bestilt ned i beina på Sivert Heltne Nilsen. Helt alene bredsidet han ballen i mål fra fem meter.90. minutt: Brann hadde kastet innpå Azar Karadas i håp om å kjempe inn seieren i en vanskelig bortekamp. I hvert fall så det ut til å gå mot ett poeng. Men Vålerenga var like lystne på seieren, og på overtid skulle de få den avgjørende scoringen. En lang ball inn i Branns straffefelt endte hos Daniel Fredheim Holm. Den rutinerte innbytteren sendte ballen videre til Ghayas Zahid, som skaffet seg rommet han trengte og avsluttet i akkurat rette øyeblikk. Dermed var sommerkvelden ødelagt for Brann.