Marcus Sandberg (30) mener Stabæk-troppen ikke kan kritiseres for innsatsen. Keeperen ble selv utvist på stillingen 0–0 på Nadderud da det gjenstod litt over en halv time.

Et voldsomt Vålerenga-trykk endte til slutt med borteseier etter to sene scoringer.

– Luften går vel litt ut av oss, men innsats, moral… Blø for drakta, står det det der oppe, sier 30-åringen og snur seg mot hjemmetribunen bak ham.

Der ble det før kampstart torsdag kveld hengt opp et banner fra hjemmefansen med en tydelig instruks: «Nok er nok. Blø for drakta».

– Det er vel ingen som kan ta oss på at vi ikke gjør det i dag, mener Stabæk-keeperen og får støtte av trener Jan Jönsson.

UTVIST: Marcus Sandberg ble utvist i det 52. minutt i tapet mot Vålerenga. Her i duell med Vålerenga-spiss Henrik Udahl. Foto: Naina Helen Jaama

– Ja, i dag blør vi for drakta. Det synes jeg vi gjorde i Molde også, sier Stabæk-treneren som tror fansens kritikk er rettet mot forrige hjemmekamp, 0–3-tapet hjemme mot Tromsø.

– Der var vi gode på ballinnehav, men det gikk for sakte og for mye på tvers. Da må vi tåle å høre dette, hvis ikke kan vi finne på noe annet, sier svensken bestemt.

Etter syv spilte kamper, ligger Stabæk nest sist i Eliteserien med fem poeng. De fire siste kampene har endt med tap.

– Jeg håper supporterne så innsatsen som lå til grunn, men til slutt handler det jo om å ta poeng, sier Mats Solheim.

BETENKT: Det ble en tøff aften for Stabæk-trener Jan Jönsson og bærumsklubben i deres fjerde strake tap i Eliteserien. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Hva må Stabæk gjøre nå?

– Vi må opp på hesten igjen og forsøke å vinne neste kamp. Vi visste at vi møter gode lag på rad og rekke nå. Det blir tøft også fremover, sier keeper Sandberg.

Neste utfordring er regjerende seriemester Bodø/Glimt på Aspmyra førstkommende søndag.

– Vi har vært gjennom dette før. Vi vet at dersom vi kommer oss ut av det, så gjør vi det med mye energi og får snudd denne trenden, avslutter keeperen, som på grunn av utvisningen må sone karantene når «de blaa» reiser til Bodø.