Sveits gikk seirende ut av åpningskampen i gruppe G, takket være Embolos nettkjenning rett etter pause. Sveitserne mønstret et praktangrep før tidligere Liverpool-profil Xherdan Shaqiri fant spissen foran mål.

Med en lekker bredside scoret Embolo sitt første VM-mål, men valgte å beherske feiringen mot kamerunerne.

Det tidligere supertalentet var også med Sveits i forrige VM i 2018, men startet kun en av de fire kampene i Russland.

Målet holdt til tre poeng for Sveits, men afrikanerne var det førende laget i første omgang. Både Karl Toko Ekambi, og Eric Maxim Choupo-Moting hadde store målsjanser tidlig i kampen, men Kamerun slet med effektiviteten.

Manchester City-forsvarsspiller Manuel Akanji var også nære for Sveits i første omgang, men klarte ikke få headingen på mål da han ble stående mutters alene på en corner. Sveits tok likevel over etter pause, og brukte under tre minutter på å ta ledelsen ved Embolo.

Kamerun presset på for utligning, men Sveits forsvarte seg svært godt utover gjennom hele andre omgang.

Dermed tok Sveits de første tre poengene i gruppe G før de resterende kampene mot Brasil og Serbia. Brasil og Serbia møtes i kveld 20:00.

Kamerun har ikke vunnet en VM-kamp siden 2002. Nasjonen var med i både 2002, 2010 og 2014.