Oksen fra Jæren har tatt Manchester City med storm. 10 mål i Premier League ble tirsdag fulgt opp med to scoringer i Champions League-åpningen. Sevilla ble senket 4–0. Haaland startet målshowet med å fly gjennom lufta og omsette De Bruynes perfekte innlegg i sitt 24. mål i Champions League.

I 2. omgang kom også Haalands nummer 25 i løpet av bare 20 kamper i turneringen.

– Erling Haaland gir endelig Kevin De Bruyne det han fortjener i Manchester City, skriver sjefskribenten til Manchester Evening News, Simon Bajkowski.

– I årevis har Kevin De Bruyne sett et utall nydelige baller gå til spille inne i boksen. Enten har det ikke vært noen der eller så har svake avslutninger fra lagkameratene hans kostet ham mange assist. Belgieren har bygd seg opp til den beste spilleren i England, men tallene hans har ikke vært så høye som de kunne ha vært, legger han til.

Lokalavisen gir Erling Braut Haaland åtte av 10 mulige poeng på sin spillerbørs. Det samme som De Bruyne og Phil Foden.

Nordmannens scoringssnitt i Premier League hittil (1,67 pr. kamp) peker mot 63 mål på 38 kamper. En så abnorm total anses som usannsynlig av ekspertisen i England. Men Owen Hargreaves tror 22-åringen fra Bryne vil slette Mohamed Salahs rekord i Premier League – 32 mål for Liverpool i 2017–18-sesongen.

TOPP SAMARBEID: Erling Braut Haaland feirer med Kevin De Bruyne i Sevilla. Foto: Raul Caro / EPA

– Jeg tror han slår rekorden i Premier League og ender på 45 mål i alle turneringer, sier Hargreaves med kamper for både Manchester United og City.

– Jeg regner med at han når 41, svarer tidligere United-bauta Rio Ferdinand i BT Sports studio – gjengitt av Daily Mail.

– Lave 40, følger tidligere Manchester City-spiller Joleon Lescott opp.

Men Thierry Henry – med 226 mål på åtte sesonger for Arsenal – ville altså ikke valgt Haaland.

– Mbappe får fortsatt min stemme, sier franskmannen.

Kylian Mbappé senket Juventus i Champions League-åpningens største kamp tirsdag. Han scoret begge i PSGs 2–1-seier og står notert med ni mål på seks kamper denne sesongen.

– Mbappe kan spille til høyre og venstre. Han kan spille i midten. Haaland kan bare være midtspiss, argumenter Henry.

45-åringen med VM- og EM-gull for Frankrike er selvsagt ikke uten sans for nordmannen.

– Han er en fantastisk spiller og med ham kunne de (Man. City) vunnet Champions League-møtet med Real Madrid sist sesong, mener Thierry Henry, han viser til vårens dramatiske semifinale. Manchester City tapte 5–6 sammenlagt.

Real Madrid vant til slutt turneringen Manchester City aldri har gått til topps i.