Med to mål mot Everton klatret Harry Kane forbi Arsenal-legenden Thierry Henry på statistikken over flest nettkjenninger i Premier League. Nå er det bare fem spillere foran Tottenham-kjempen etter Premier League-scoring nummer 175 og 176. Frank Lampard har 177.

– Når jeg er nevnt i samme åndedrag som Henry, så er det stort. Han er en av de beste gjennom tidene. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å levere mål for laget, sier Kane til Sky Sports.

– Ingen kamp i Premier League er enkel. Men vi straffet dem. Det var en god mandag kveld, sier Kane på TV 2s sending.

Og det var en stadig mer fortvilet Lampard som skuet utover Tottenham Hotspur Stadium. Everton-manageren kunne se at laget hans ble fraløpt, rundlurt, utspilt og ydmyket.

Everton hadde ikke én avslutning på mål i løpet av 93 minutter.

– Spurs var strålende, men de fikk det så enkelt. Everton var uten ryggrad, uten guts. Hvordan skal de fortsette herfra? De var håpløse, sier tidligere Premier League-spiller Chris Sutton på BBC Radio.

Det startet med et selvmål etter 16 minutter av Michael Keane, som dundret ballen i eget nett da han forsøkte å holde ballen fra å nå nettopp Harry Kane.

Så var det knapt tid til å trekke pusten før Son Heung-min satte ballen forbi Jordan Pickford. Sørkoreaneren ble spilt gjennom og alene med landslagskeeper Pickford satte han ballen litt enkelt forbi.

Deretter var det Harry Kane. Nok en gang ble Everton løpt i senk. Matt Doherty spilte gjennom til Kane på lekkert vis, Kane satte den iskaldt forbi Pickford. Det var Kanes niende mål i Premier League denne sesongen.

Spanske Sergio Reguilón kom inn etter pausen. Før det var gått ett minutt var han på scoringslisten. Og nok en gang var det et tempo som Everton ikke var i stand til å være med på. De så på, mens Tottenham kjørte show. Fra egen halvdel via Son og Kulusevski havnet ballen hos Reguilon, som avsluttet sikkert.

VOLLEY: Tottenhams mål nummer fem satte Harry Kane meget elegant i mål forbi Jordan Pickford. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Så var det tid for et volleymål. Doherty slo inn og serverte Kane perfekt ved stolpen. Superstorscoreren banket vakkert ballen i mål fra skrått hold.

Han sier at mye trening er nøkkelen til suksess. Og at selvtilliten er der, for han vet han kan score.

– Noen ganger er det sånn at man bare setter foten frem. Det var en god avslutning. Heldigvis gikk den inn, sier Kane på TV 2s sending.

Liverpool-spiller Mohamed Salah er toppscorer i Premier League denne sesongen med 19 mål. Sadio Mané og Diogo Jota, også Liverpool, har 12 hver. Son Heung-min har 11, mens Kane har 10.

Everton har bare en seier i Premier League etter at Frank Lampard overtok, da de slo Leeds 3–0. Og Lampard kan bare brette opp det han kan, for nå er Everton meget godt plassert i bunnstriden.