Viking må kvitte seg med én utlending - hvem skal ut?

VIKING-BLOGGEN: Udoh og Sale har signert for fire år. Det betyr at Viking har 10 utlendinger i stallen. Reglene setter en begrensning ved 9. Hvem skal ut?

Både Aniekpeno Udoh og Hassan Sale Usman Sale har signert kontrakter med Viking. Det betyr at én spiller må ut. Både Aniekpeno Udoh og Hassan Sale Usman Sale har signert kontrakter med Viking. Det betyr at én spiller må ut.
BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Nå som overgangsvinduet er stengt i Europa kan vi fastslå at det ikke blir noe salg av Abdullahi til Tyskland. Det bør vi være glade for. Det er ikke utenkelig at Suleiman Abdullahi dunker inn nok mål til å få enda større klubber interesserte utover våren.Det vil både spiller og klubb kunne tjene på.

Hvem er det da som skal ut?

Har ikke grepet sjansen

De fleste svarer Steinthor Thorsteinsson når spørsmålet kommer opp. Det er ikke rart når en ser på karrieren til Steinthor i mørkeblått. Det har blitt færre og færre opptredener på førstelaget. De gangene han har fått sjansen har han ikke grepet den. I tillegg har Steinthor vært i samtaler med Sandnes Ulf om mulig overgang. Den ballen er tilsynelatende lagt død, men som Arne Scheie har gjentatt til det kjedsommelige: Ballen er rund. Det betyr at den kan trille når som helst.

En spiller må ut, men det er ikke slik at vi kan kaste folk på dør. Steinthor har kontrakt med Viking. Han har bodd i området i mange år nå, og er etablert i distriktet. Det virker ikke som han er veldig lysten til å flytte på seg.

Selge Soares?

Et annet alternativ som kan løse floken er at AJ Soares selges til en amerikansk klubb. Der er overgangsvinduet fortsatt åpent. Det er nå Viking kan få noen kroner for spilleren, men jeg syntes likevel det er et dårlig alternativ. Jeg vil gjerne beholde Soares i midtforsvaret fram til sommeren. Det finnes alternativer som Jørgensen eller Rasmus Martinsen, men det er bekymringsfullt om vi starter sesongen med splitter nytt stopperpar. Drømmescenarioet er at Soares spiller fram til juli, for så å bli avløst av Brede Hangeland.

Det er Steinthor eller Soares. Jeg kan ikke fatte at det er noen andre utenlandske spillere som er aktuelle for avgang?

Udho og Sale er altså signert. Begge for fire år. Etter suksessen med Abdullahi og Adegbenro er det selvsagt forventninger, men samtidig vil også de to sistnevnte lette litt på presset innledningsvis. Det er de to ”gamle” nigerianerne vi forventer klart mest av denne våren. Det vil forhåpentligvis gi de to nykommerne litt ro denne våren.

Men først må vi altså finne plass til dem.

Hva mener du? Hvem må ut?