Tromsø taper ikke med «Vestlandsbanden»

Christian Landu-Landu og Pål Vestly Heigre fra start = poeng for TIL.

TROMSØ — MOLDE 2-0

ALFHEIM: Pål Vestly Heigre (på lån fra Viking) og Christian Landu-Landu (hentet fra Viking) har begge startet tre eliteseriekamper for TIL.

Det vil si: «Vestlandsbanden» har startet de tre siste kampene. Det har resultert i fem poeng mot topplagene Odd (2-2), Rosenborg (1-1) og Molde (2-0).

– Å slå Molde hjemme er helt fantastisk. Det er utrolig deilig å få tre poeng. Vi gjør en god kamp fra start til mål, sier Heigre.

SOLIDE FORSTERKNINGER: Christian Landu-Landu og Pål Vestly Heigre har vært en suksess i TIL-drakten så langt i år. Foto: NTB scanpix/Digitalsport

– Vi har spilt veldig bra mot de tre lagene som endte topp tre forrige sesong, og har tatt fem poeng mot Odd, RBK og Molde. Nå må vi bare klare å overføre det gode spillet mot svakere motstand. Vi har slitt med å være gode nok i begge boksene denne sesongen, men nå synes jeg det begynner å løsne, sier Landu-Landu.

Kriger

Han har imponert med en krigersk innstilling sentralt på midtbanen. Steinar Nilsen sier Landu-Landu er en annen spillertype en de andre sentrale midtbanespillerne i TIL.

– Er det tilfeldig at dere er uten tap etter at Landu-Landu kom på banen?

– Jeg synes ikke det er tilfeldig. Vi har hatt Lars-Gunnar Johnsen, som var fantastisk i vinter, ute med skade siden starten av sesongen. Det gjelder også Christian Landu-Landu. Vi mistet viktige spillere i laget, som var viktig for konkurransesituasjonen og for ulike sammensetninger som vi ønsker. Det er en styrke for oss jo flere spillere som er friske, fordi det gir valgmuligheter, sier Steinar Nilsen.

– Ikke som å kjøpe cola

Heigre-lånet fra Viking varer til og med 22. juli.

– Er det ikke bare å få signert Heigre på lån ut sesongen med en gang?

– Det er ikke sånn det fungerer i fotball: Det er ikke som å dra på «7-Eleven» og kjøpe en cola. Det er ikke slik det fungerer med fotballspillere, svarer Nilsen.

– Men det kan være greit å ta en telefon til Viking?

– Vi har Svein-Morten (Johansen, sportssjef) som jobber med disse tingene og gleder oss til fortsettelsen også med Pål. Vi må forholde oss til noe som heter avtaler og så får vi se.

Men Nilsen legger til:

– Vi tror det kan være klokt for Pål å satse på TIL og klokt for TIL å satse på Pål.