TRONDHEIM: Etter en lett trening på Lerkendal-gresset pratet Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen til en håndfull journalister under pressekonferansen før torsdagens svært viktige kvalifiseringskamp mot Austria Wien i Trondheim. Dersom Rosenborg går videre betyr det verdifull matching mot internasjonale motstandere i høst, samt millioner av kroner inn til klubbkassa.

Har fryktelig lyst

— Vi forventer ikke Europa, men omgivelsene gjør det. Da vi kom inn i Europaligaen i fjor, glemte de at det er årevis siden forrige gang. Vi vet at det er vanskelig, sier Ingebrigtsen.

— Vi legger presset på oss selv. Vi har fryktelig lyst til å være med i turneringen, men hvis Wien slår oss ut har vi ikke noe i Europa League å gjøre, fortsetter han.

Kaptein Mike Jensen. Foto: Jens Søraa

Overfor Adresseavisen gjør Ingebrigtsen det klart at dagens Rosenborg-lag mener de er gode nok til å slå ut Austria Wien, som har med seg 2-1-ledelse fra forrige ukes kamp. Han har godt håp om avansement.

— Bryr seg ikke om presset

— Vi vet at det er slik i Trøndelag at de forventer at vi kommer til Europa. Slik skal det også være. Vi har like lyst som alle andre til å være med i den turneringen. Og så vet vi at det er små marginer i fotball. Vi har lyst til å vise i morgen at vi er gode nok, og ikke minst gode nok på Rosenborg-måten.

Mike Jensen hevder RBK-spillerne ikke bryr seg noe som helst om presset fra omgivelsene.

— Presset spiller ingen rolle for oss. Vi legger presset på oss selv, sier han.

Rosenborg kvalifiserte seg til Europaligaen i fjor, men fikk det tungt i gruppespillet. Der møtte trønderne Lazio, Dnipro og St. Etienne. Etter 2-1-tapet i Østerrike i forrige uke gjør Ingebrigtsen det helt klart at det er stor forskjell på å spille hjemme og borte i Europa.

- De vil spille 0-0

— I år har vi gjort to meget bra bortekamper, mot Norrköping og i 92 minutter på Kypros. VI er ikke så misfornøyd med det vi har gjort på bortebane. Men i fjor var vi mer effektive, da vi scoret bortimot på vår første sjanse. Det har vi ikke alltid gjort i år. Det er der vi har mest å hente, synes jeg.

- Hvordan forventer du at torsdagens kamp blir?

— Jeg forventer at Austria Wien kommer hit for å spille 0-0. Vi må vinne, og det tror jeg kommer til å vises. Vi skal ikke gjøre noe annet enn det vi gjør annenhver søndag, sier Ingebrigtsen.