Natt til onsdag avslørte Bergens Tidende at flere Brann-spillere hadde vært på nachspiel inne på Brann Stadion natt til tirsdag.

Onsdag formiddag kunne avisen avsløre flere detaljer, blant annet at tolv spillere var involvert, at spillerne tok seg inn uten tillatelse og at det var eksterne gjester – utenfor Branns kohort – som var med på festen.

Kristoffer Barmen bekrefter til BA at han var blant de tolv spillerne som var med på nachspielet.

– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sier Barmen til BA.

Til BT sier Barmen at han håper de vil stå sammen og på sikt bli tilgitt.

– Det var en kollektiv hodemist. Vi har gravd oss et veldig, veldig stort hull som det er tungt å komme seg ut fra, sier han til BT.

NACHSPIEL: Inne på Brann Stadion ble det natt til tirsdag holdt et nachspiel. Foto: Paul S. Amundsen

Barmen sier videre at laget hadde samlingen for å integrere nye spillere i laget, men at det eskalerte og kom ut av kontroll.

– Vi har egentlig ikke lyst å dra på byen på grunn av smitte, så vi tenkte vi skulle ta en fest i kontrollerte omgivelser på Stadion, men vi mistet kontroll, sier han til BA.

Det er ikke første gang Barmen har havnet i søkelyset etter en bytur:

Branns kaptein, Daniel Pedersen, ønsker ikke å si noe om hvem som deltok på festen.

– Det er selvfølgelig uheldig. Det er dårlig timing. Det var ikke slik det skulle gått, sier han til VG.

Pedersen sier han håper det var et enkeltstående tilfelle.

– Det er ikke noe vi har behov for i situasjonen vi er i. Vi må legge oss flate og si at det var feil. Vi kan ikke gjøre noe med det som har skjedd, men vi kan fokusere på å gjøre opp for det, sier dansken, og omtaler søndagens kamp mot Sandefjord som «ekstremt viktig» i kampen for å unngå nedrykk.

Brann-trener Eirik Horneland er kraftig irritert over saken.

– Timingen er fryktelig svak. Vi har en ekstremt viktig kamp søndag, og når vi velger å gå denne veien, så er det utrolig uklokt. Alt med saken irriterer meg grenseløst, men vi får ikke reversert det, sier Horneland til BT.

LEGGER SEG FLATE: Daniel Pedersen (med ryggen til) sier Brann-spillerne nå må gjøre opp for seg. Foto: Mats Torbergsen

– Vi har hatt en samling med spillere nå. Det er tatt mange dårlige valg av en gruppe spillere mandag kveld. Det er fint at de vil være sosiale og gå ut å spise, men så har det blitt drukket alkohol og ballet litt på seg, sier Vibeke Johannesen til VG om situasjon.

– Dette er ikke akseptabelt og det har vi tatt med spillerne det gjelder, sier hun videre.

Brann har hatt en svært tung start på sesongen og ligger helt sist, med fem poeng opp til lagene foran.

– Gjør tabellsituasjonen deres en slik hendelse mer alvorlig?

– Ja, vi ligger sist på tabellen med syv poeng etter 14 kamper. Da handler det om å ta riktige valg og gjøre alt for at vi skal ta de poengene som trengs. Klubben har hentet inn nye spillere og tatt grep for å en best mulig høst. Da er dette absolutt ikke det vi trenger. Det preger oss som klubb og spillergruppe, sier Johannesen.

REAGERER: Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, er klar på at spillernes fest ikke er akseptabel. Foto: Hallgeir Vågenes

I sommer har blant andre Sivert Heltne Nilsen og Bård Finne returnert til Bergen. Søndag venter Sandefjord hjemme på Brann Stadion. Spillerne som var med på festen, kan også få muligheten til å spille i søndagens kamp.

– Nå har vi tatt det opp med gruppen. Vi noterer oss en merknad på dette. Vi skal spille en enormt viktig kamp på søndag. Vi må rett og slett jobbe med det de nærmeste dagene, sier Johannesen.

Styreleder i Bataljonen, Branns supportergruppe, Erlend Ytre-Arne Vågane legger ikke skjul på hva han mener om hendelsen.

– Jeg synes det er helt håpløst. Vi ligger der vi ligger og vi prøver å støtte klubben etter beste evne. Vi prøver å mobilisere folk til å komme. Det siste vi trenger er at spillere går ut og fester til langt på natt og tar seg inn på stadion for å feste ytterligere, det er helt håpløst, sier han til VG.

– Det er utrolig respektløst overfor alle som bryr seg for Brann, sier han videre.