Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– Jeg er HamKam-gutt. Det er her jeg kommer fra. Her startet alt, og jeg har kommet tilbake én gang allerede. Ting ligger bedre til rette her enn andre steder, sa Pedersen til Hamar Arbeiderblad etter onsdagens trening.

Pedersen har vært klubbløs siden november i fjor og har den siste tiden trent med laget.

Slik gikk det sist Marcus Pedersen gjorde comeback i HamKam.

Ikke i toppform

Spissen fra Stange har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

– Vi gleder oss til å ha han tilbake. Han er en god venn av huset, og vi vet alle hva han tidligere har vært i stand til. Han kan hjelpe til å holde plassen, forteller HamKam-trener Jakob Michelsen til VG.

Michelsen er imidlertid usikker på hvilken fysisk forfatning Pedersen kommer i etter å ha vært klubbløs i snart ett år.

– Det vet man aldri helt. Han har sett bra ut på trening, men er ikke klar til 90 minutter enda. Han vil bli bedre og bedre utover høsten, fortsetter Michelsen.

– Hva vil han tilføre laget?

– Marcus er en ekte HamKam-gutt som kommer inn med kvalitet. Han er ekstremt dyktig i motstanderens felt. Hadde han vært i toppform, hadde han ikke vært i Norge, skryter Michelsen.

Ingen Eriksen-erstatter

Forrige tirsdag solgte HamKam profilen Kristian Eriksen til Molde for det som rapporteres å være rundt 15 millioner kroner.

Med Eriksen forsvant fire mål og tre målgivende.

Michelsen avviser at Pedersen er en direkte Eriksen-erstatter, i jakten på en fornyet eliteseriekontrakt.

– Nei, det har ikke noe med salget å gjøre. Dialogen vår med Marcus har pågått før, under og etter at Eriksen ble solgt, sier Michelsen til VG.

Om Pedersen er spilleklar til oppgjøret mot Vålerenga på Briskeby søndag klokken 20, er imidlertid den danske treneren mer kryptisk rundt.

– Det må man kjøpe billett til kampen for å finne ut av, humrer Michelsen.

Klubbnomade

Selv om Pedersen er oppvokst i HamKam ble det ikke altfor mange kamper for A-laget før overgangen til Strømsgodset i 2009. Deretter ble han solgt til nederlandske Vitesse i august 2010. Derfra ble han lånt ut til både Odense, Vålerenga og den engelske klubben Barnsley, før han returnerte til Norge og Brann i 2014.

Videre ble det et nytt opphold i både Strømsgodset og HamKam før turen gikk til Tyrkia. Der har han spilt for Ankaraspor og Tuzlaspor.

I november i fjor terminerte han kontrakten med sistnevnte.

Nå skal Pedersen jobbe for at HamKam beholder plassen i Eliteserien. Klubben ligger på 13.-plass etter 17 spilte serierunder, og har Tromsø bak seg på à poeng med en kamp mindre spilt.

VG / NTB