England manager Fabio Capello speaks to journalists as the provisional England World Cup squad is announced at Wembley Stadium in London May 11, 2010.  REUTERS/Kieran Doherty  (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) England manager Fabio Capello speaks to journalists as the provisional England World Cup squad is announced at Wembley Stadium in London May 11, 2010. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: KIERAN DOHERTY

Fikk 30 ja, én sa nei

<p>Fabio Capello klarte ikke å overtale Paul Scholes.</p>

COMEBACK: Jamie Carragher er med i Englands bruttotropp på 30 spillere. Foto: Chris Brunskill

Fabio Capello har overtalt Jamie Carragher til landslagscomeback, men fikk nei fra Paul Scholes.

En frustrert Carragher ga seg med landslagsfotball for England for tre år siden. Nå gjør Liverpool-stopperen comeback. Carragher var med da Capello offentliggjorde Englands bruttotropp til fotball-VM tirsdag.

– Jeg ønsker å ha med de beste spillerne, og Jamie Carragher er en av dem, sa Capello.

– Vi snakket om dette for to måneder siden. Svaret var «kanskje». To uker senere sa han «ja». Han er en veldig, veldig god spiller , fortsatte italieneren.

Han kan ikke garantere Carragher en plass i den endelig VM-troppen, men allsidigheten kan bli avgjørende. 32-åringen kan brukes både som back og stopper. Den eneste rene høyrebacken i troppen er Glen Johnson, også han fra Liverpool.

35 år gamle Paul Scholes fik sin siste av 66 landskamper for seks år siden, men har vært solid for ligatoer Manchester United i en årrekke. Capello gjorde et forsøk på å få rødtoppen med på landslaget, men lyktes ikke.

– Vi prøvde å overtale ham, men han ønsket å prioritere familien , medga Capello.

Ingen Zamora

To spillere ble vurdert tett opp mot deadline for innmelding av bruttotropp på 30 spillere. Gareth Barry har slitt med ankelskade, men er foreløpig med. Bobby Zamora trøbler med akillesen.

Fulham-spissen ble utelatt fordi det går mot operasjon etter europaligafinalen mot Atletico onsdag.

– Jeg har tatt med Barry blant de 30 fordi han skal til neste legesjekk 24. mai. Da tar vi en beslutning om han kan bli med til VM, sa Capello om Manchester City-spilleren han ofte bruker som anker.

Zamora nådde ikke engang opp i bruttotroppen.

– Det var en av de siste avgjørelsene jeg tok. Det var opp til ham, men han kan ikke trene hver dag og spiller alltid med smerter , forklarte Capello.

Ledley King og Rio Ferdinand er begge med på stopperplass selv om de ofte er plaget av skader. Derimot rakk ikke Owen Hargreaves sluttspillet.

– Jeg har snakket med ham to ganger, men han har ikke spilt på 18 måneder så da kan jeg ikke ta ham ut, sa Capello om Manchester United-spilleren som bare fikk 45 sekunder med ligaspill i år.

City-overraskelse

En overraskelse i troppen er Adam Johnson. 22-åringen har imponert på kanten for Manchester City etter vinterens overgang fra Middlesbrough.

– Han er en veldig spennende spiller som hadde en god andre halvdel av sesongen i Manchester City. Han er en av de mest interessante unge spillerne i Premier League, og jeg ønsker å teste ham ut på trening og i kamper , sa Capello.

England åpner mot USA 12. juni. Algerie og Slovenia venter også. Britene lader opp i høyden i Østerrike, blant annet med landskamp mot Japan i Graz 30. mai.

(©NTB)

VIDEO: Skråblikk på 10 0g 11. serierunde:

Guttekos og VIF-Martin som ballgutt

Totalt useriøs oppsummering av serierundene

RUNDE 10 og 11: Guttekos, kjempekeeper angrende dommer