Heigre kan bli TIL-keeper på permanent basis

Tromsø åpner for å forlenge låneavtalen med Viking-keeperen.

TROMSØ: Pål Vestly Heigre (20) kan fort få forlenget TIL-karrieren i lang tid. Dagens avtale utløper 22. juli.

Heigre sto en fenomenal kamp borte mot Rosenborg på Lerkendal da TIL sikret 1-1, og TIL vil se på muligheten for å få forlenget avtalen med keepertalentet utover utlånsavtalen fram til 22. juli i år.

Pål Vestly Heigre ble den store Tromsø-helten på Lerkendal.

— Vi hadde en kort prat med Pål (Vestly Heigre) i forrige uke og ble enig om at vi skulle ta en ny runde etter de to neste kampene mot Rosenborg og Molde, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Bosman-spiller

Heigres kontrakt med Viking går ut ved årsskiftet, og situasjonen er i ferd med å forandre seg for 20-åringen, som nå virker å være TILs soleklare førstevalg mellom stengene.

— Det vi kan si er at det han presterte i går er veldig betryggende i forhold til å se Pål spille videre i TIL-drakt, sier Johansen.

— Men vi har ikke vært i dialog med Viking. Så vi må se på om det er mulig å låne ham videre, og så er det veldig viktig å få avklart hva Pål ønsker videre, sier Johansen.

— Er det et scenario å forsøke å signere ham permanent?

— Han blir jo Bosman-spiller fra 1. januar, så vi kan signere han allerede i sommer, men akkurat det har vi ikke tatt stilling til. Vi tar ikke avgjørelser basert på én kamp eller én enkelthendelse. Vi tenker alltid langsiktig og det handler om prestasjoner over tid, sier Johansen.

- Trives

Heigres agent, Tore Pedersen, er i hvert fall klar på at Heigre, som også kom på rundens lag i VG, trives godt i Tromsø.

— Han trives i Tromsø og er veldig glad for å få spille eliteseriefotball. Jeg har naturligvis en dialog med Viking og Tromsø underveis her, sier Tore Pedersen.

Positivt svar fra Viking

Konstituert administrerendende direktør i Viking, Hennig Johannessen sier Viking er positive til å låne ut Heigre til TIL ut sesongen.

— Vi har tre gode keepere i Viking og at Pål står for Tromsø i eliteserien i stedet for å spille 3.-divisjon her, er mye bedre. Det er min intutive tanke, uten at det har vært diskutert noe utover den utlånsavtalen som gjelder nå, sier Johannessen.

Heigres kontrakt går ut etter årets sesong og trolig vil Viking også gjøre en avklaring hva de tenker om Heigres fremtid i klubben i løpet av de neste par ukene.

— Det er kjempekjekt at Pål får erfaring fra høyere nivå. Han er jo også på utgående kontrakt og de spillerne som er det, skal vi ta stilling til i juni. Vi har ikke konkludert med noe, men vi har et styremøte i morgen (tirsdag), der blant annet spillerlogistikk er et tema, sier Henning Johannessen.