Ståle Solbakken og FC København lar Nicklas Bendtner trene sammen med laget når han er hjemme i Danmark. Ståle Solbakken og FC København lar Nicklas Bendtner trene sammen med laget når han er hjemme i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / Scanpix Denmark

Ståle Solbakken: - Vi har ikke vært i samtaler med Bendtner eller Rosenborg

Slik svarer FC København-treneren på overgangsryktene.

Bendtner har ved flere anledninger flørtet åpenlyst med FC København. Senest denne uken sa han til dansk radio at han gjerne ser for seg en retur til København, aller helst før karrièren er på vei nedover.

– Det ville vært en enorm ære for meg å ta på med den hvite FCK-trøyen. Men jeg vil ikke tilbake uten å gi noe. Jeg vil ikke være en spiller som kommer inn på slutten av karrieren og ikke føler jeg har noe å bidra med, sa Bendtner til radioprogrammet Go’ Morgen P3.

Så langt denne sesongen har Bendtner slitt med å finne nettmaskene. Foto: Richard Sagen

Men det er lite som tyder på at Solbakken må forberede garderobeskap til Rosenborgs store stjerne med en gang.

– Vi har ikke vært i samtaler med hverken Bendtner eller Rosenborg. Vi vet at han har kjærlighet for FCK. Hver gang han har det vanskelig kommer han til for å trene, så det visste vi. Han får jo lov til å være med, så den er til en viss grad gjengjeldt, sier Solbakken ifølge danske BT.

Men FC Københavns norske trener har ikke ofret Bendtner en tanke.

– Jeg tror mange kan bli en god angriper i FCK. Det kan sikkert han også. Men det er ikke noe jeg har brukt en kalori på å tenke på, sier Solbakken til BT.

Bendtner har to år igjen av kontrakten med Rosenborg, og er høyaktuell for VM-troppen til Åge Hareide. Da forsvinner han fra Rosenborgs tropp i flere kamper i sommerperioden.

I fjor ble han toppscorer i den norske serien, men så langt i år har det bare blitt to mål på syv kamper.