Frode Johnsen jobbet mye med ryggen mot mål i kampen mot Viking, og ofte lå han i overkant langt unna Viking-målet for å komme til skikkelige avslutninger. Rett før pause fikk han hodet på ballen etter en corner, men ballen kom alt for overraskende på Johnsen til at han klarte å styre den under tverrliggeren.

I begynnelsen av andre omgang var han igjen farlig frempå, på et fremspill fra Harald Martin Brattbakk. Johnsen fikk bare så vidt skotuppen på ballen før den trillet inn til Frode Olsen. Det var også Johnsen som var nest sist på ballen da Roar Strand banket inn 2-0. Frode mener det er helt naturlig at han blir liggende ganske langt ned på banen med ryggen mot mål i en slik kamp.

— Som regel følger stopperen etter, og da må jeg langt ned før han slipper. I andre omgang gikk jeg enda litt lengre ned på banen fordi vi ønsket å holde mer på ballen. Hvis jeg slipper fra meg ballen tidlig, er det svært gunstig for de andre spissene. Det viktigste er at jeg får lagt igjen ballen til en av midtbanespillerne. Roar er jo glimrende i slike situasjoner, sier Frode Johnsen.

Frode Johnsen ble erstattet av Trond Fredrik Ludvigsen et snaut kvarter før slutt. Azar Karadas, som kom inn på høyrekanten etter pause, ble da flyttet inn i midten. Ludvigsen tok plass på høyrekanten. Det ga flere brukbare muligheter de siste ti minuttene. Trond Fredrik Ludvigsen var meget frisk på kanten sin, og han kom seg til flere gode innlegge fra høyre.