Det omdiskuterte første målet til Sheffield United og en annullering etter frispark mot Harry Maguire var det store samtaleemnet i Manchester United-leiren etterpå.

De røde fra Manchester hadde inntatt tabelltoppen med seier - men det ble i stedet et sjokktap 1–2 mot Premier Leagues desiderte jumbo. Sheffield United sto med bare én seier hele sesongen før de dro til Manchester onsdag.

Det er første gang siden 2. juledag i 1973 at Sheffield United vinner på Old Trafford.

– Selvfølgelig er vi skuffet. Vi klarte ikke å finne en løsning mot deres kompakte og gode forsvar, sa Ole Gunnar Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– Men vi ble fratatt et mål, 100 prosent. Det er en feil avgjørelse når Anthonys scoring blir annullert. Deres første mål var også en feil av dommeren. Billy Sharp går inn i ryggen på David (de Gea), sa Manchester United-manageren.

– Det var to feil dommeravgjørelser, fastslo Solskjær overfor BBC.

– Det er feil av dommeren, men vi skal ikke skylde på det, sa Manchester United-stopper Harry Maguire.

– Dette er sesongens overraskelse for meg, sa Brede Hangeland i TV 2-studio.

Oliver Burke hadde så vidt kommet på banen da han scoret 2–1 for Sheffield United - hans første i Premier League. Han skjøt via en uheldig Axel Tuanzebe. Målmann David de Gea ble fullstendig utmanøvrert og hadde ingen muligheter til å redde.

– Det er komedie forsvarsspill av Manchester United. Se så stillestående det er, fastslo Hangeland.

Før det hadde Harry Maguire stanget inn 1-1- målet etter corner fra Alex Telles. Manchester United-stopperen feiret behersket mot klubben han startet karrieren i.

1–1: Harry Maguire header inn 1–1 mot sin moderklubb Sheffield United onsdag kveld. Foto: TIM KEETON / POOL

I 1. omgang hadde Kean Bryan (med bakgrunn fra Manchester City) scoret sitt første Premier League-mål på en av Sheffield Uniteds få visitter ved Manchester United-målet. Scoringen kom etter corner fra John Fleck. Men TV-bildene viste at keeper David de Gea ble hindret da han skulle ut og ta ballen. Men det ble aldri vurdert av VAR.

– Billy Sharp kaster seg inn i keeper. David de Gea blir såpass hindret at jeg mener det er frispark for angrep på keeper, sa Brede Hangeland i TV 2-studio.

Tidligere Premier League-dommer Peter Walton mener imidlertid, ifølge Manchester Evening News, at de Gea ikke ble påvirket i så stor grad at det skulle være noe frispark mot Sheffield United-spilleren.

Senere i kampen var det en tilsvarende situasjon ved det andre målet da Harry Maguire ble avblåst for angrep på Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale rett før Anthony Martial satte ballen i mål.

LEDELSE: Kean Bryan (29) header ballen i mål til 1–0 for Sheffield United. Skjult er Manchester United-keeper David de Gea hindret. Foto: Tim Keeton / PA Wire

– Jeg synes dette er en mindre forseelse enn mot de Gea, mente Hangeland.

Det samme sa Harry Maguire:

– Det er mer frispark til de Gea enn det jeg fikk mot meg, sa stopperen i et intervju vist på TV 2.

– Men vi skal ikke skylde på det for at vi tapte.

Selv om Manchester United hadde ballen i nesten 80 prosent av tiden, klarte de ikke å skape så mange sjanser før pause.

– Det har ikke vært spesielt imponerende, men det er tendenser til godt spill. Det er nesten en skandale om de ikke snur dette, fastslo Hangeland i pausen.

Manchester United har hatt en tendens til å komme tilbake etter å ha ligget under denne sesongen - men skulle det skje også denne gang? Mange trodde det på 1–1, men Sheffield United sjokkerte med sitt andre mål for kvelden.

Sheffield United har scoret to mål én gang tidligere denne Premier League-sesongen, i 2-3-tapet for nettopp Manchester United 17. desember.

– Vi trodde det var mulig og hadde ingenting å tape, sier Kean Bryan, som scoret det første målet, i et intervju vist på TV 2.

– Tabellen lyver ikke, men forhåpentligvis kan vi bygge videre på denne seieren.

Ole Gunnar Solskjær har - med god grunn - smilt bredt den siste tiden. De 13 siste kampene før møtet med Sheffield United hadde gitt 10–3–0 i ligaen.

Nå kom tapet - da det var aller minst ventet.

Sheffield United-manager Chris Wilder hyllet midtstopper Phil Jagielka (som fyller 39 år i 2021) etterpå:

– Han holdt alt sammen. Dette er et spesial resultat og en spesiell forestilling for oss.

Bunnlaget Sheffield United hadde på forhånd en forferdelig bortestatistikk denne sesongen: 0-1-8. Og neste kamp er Manchester City, også det borte, allerede lørdag. Deretter West Bromwich allerede tirsdag.

Den norske landslagsspilleren Sander Berge var blant mange som manglet hos Sheffield United.