Ronaldinho of Brazil--------------------Ben Queenborough / BPIInternational FriendlyBrazil v Italy10 February 2009Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Ronaldinho of Brazil--------------------Ben Queenborough / BPIInternational FriendlyBrazil v Italy10 February 2009Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Ben Queenborough

Brasil vraker Ronaldinho

<p>Hverken Ronaldinho eller Adriano blir å se i fotball-VM. Duoen er vraket av Brasils landslagssjef Dunga.</p>

Goalkeeper Heurelho Gomes of Tottenham Hotspur applauds the fans--------------------Ben Queenborough / BPIBarclays Premier LeagueTottenham Hotspur v Blackburn Rovers23 November 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Ben Queenborough

Ronaldinho har ikke spilt for Brasil siden april 2009, men har imponert for Milan i italiensk fotball denne sesongen. Flere har ønsket Ronaldinho tilbake på landslaget, men spill i VM blir det ikke.

Det er ingen tvil om Ronaldinhos evner, men jeg har tatt en avgjørelse ut ifra hva som er presterte ute på banen.

Heller ikke Adriano får plass i VM-troppen. Wolfsburg-angriper Grafite får derimot plass. Det er en sensasjon, ifølge brasilianske medier. Santos-duoen Neymar og Paulo Henrique Ganso fikk heller ingen plass i VM-troppen.

Adriano er vraket som følge av dårlig innstilling. Veteranen kommer ofte sent på trening og er havnet i enkelte kontroversielle episoder gjennom årenes løp.

– Vi ga Adriano mange sjanser, men til slutt måtte vi ta en avgjørelse til det beste for laget, for kollektivets skyld. Mitt hjerte sa en ting, men fornuften noe annet. Det måtte bli slik , sier landslagssjef Dunga.

Om duoen Neymar og Gansos fravær lyder Dungas forklaring slik: De er ingen tvil om at de fortjener en sjanse, men dette er spillere som slo gjennom for fullt i mars. Tror dere, uansett hvor stort potensial de har, at de vil være klar for et VM-sluttspill. Det kan være så, men historien forteller at det ofte ikke blir slik.

Heller ikke den gamle goalgetteren Ronaldo, som har scoret 15 mål i VM, er med. Det er ikke uventet at veteranen ble oversett denne gangen.

En tropp med vinnere

Dunga har også tatt ut sju reserver, men navnene på disse er ikke kjent. Brasil jakter på sitt sjette VM-gull. De åpner mot Nord-Korea 15. juni.

Kaká er den store stjernen i troppen. Tottenham-keeper Heurelho Gomes har storspilt i vårsesongen, og er en overraskelse i troppen. Inters dyktige Julio Cesar er dog klart førstevalg. Videre byr troppen på kvalitetsspillere som Maicon (Inter), Dani Alves (Barcelona), Robinho (utlånt til Santos fra Manchester City) og Luis Fabiano (Sevilla).

Dunga mener han har en tropp som kan vinne VM-gull.

– Dette er en tropp med vinnere. Om vi vinner er en annen sak, men det er ingen tvil om vi er klar for å oppnå vårt mål (om VM-tittel) , sier Dunga.

Her er Brasils tropp:

Keepere: Julio Cesar Inter (ITA), Heurelho GomesTottenham (ENG) Alexander Doni Roma (ITA)

Forsvar: Maicon Inter (ITA), Daniel Alves Barcelona (SPA), Gilberto Cruzeiro, Michel Bastos Olympique Lyonnais (FRA), Lucio Inter (ITA), Juan Roma (ITA), Luisao Benfica (POR), Thiago Silva AC Milan (ITA)

Midtbane: Gilberto Silva Panathinaikos (HEL), Felipe Melo Juventus (ITA), Kaka Real Madrid (ESP), Julio Baptista Roma (ITA), Josue Wolfsburg (GER), Kleberson Flamengo, Elano Galatasaray (TUR), Ramires Benfica (POR)

Angrep: Robinho Santos, Luis Fabiano Sevilla (ESP), Nilmar Villarreal (ESP), Grafite Wolfsburg (GER)

Kilde: Goal.com

(100% Fotball / ©NTB)