Sondre Liseth ble overtidshelt for Mjøndalen hjemme mot Stabæk lørdag kveld. Sondre Liseth ble overtidshelt for Mjøndalen hjemme mot Stabæk lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Brutal nedtur for Stabæk. Mjøndalen scoret to minutter på overtid.

På overtid hadde Franck Boli en kjempemulighet til å sikre Stabæks første borteseier for sesongen. Like etterpå sikret Sondre Liseth tre poeng for Mjøndalen.

Mjøndalen-Stabæk 1–0

Fotball kan være brutalt. Det fikk Henning Bergs gutter oppleve lørdag kveld.

Oppgjøret mot Mjøndalen så lenge til å ebbe ut i 0-0, men på overtid fikk Franck Boli en eventyrlig mulighet til å sikre tre viktige bortepoeng foran de tilreisende supportene. Ivorianeren måtte derimot se seg stoppet av Mjøndalens keeperdebutant Mathias Ranmark.

Bommen ble ekstra kjip å svelge for Boli & co. da Sondre Liseth løp seg fri på bakre stolpe og satte ballen fra Jibril Bojang presist inn bak Marcus Sandberg.

Dermed kunne Mjøndalen slippe jubelen løs for sin andre seier for sesongen, mens Stabæk fremdeles har til gode å ta poeng på fremmed gress.

Dommer stoppet kontring

Første omgang i Nedre Eiker var av det sjansefattige slaget. Olivier Occéan var farlig frempå med et hodestøt like før pause, men Marcus Sandberg var kjapt nede ved stolpen og slo ballen ut til corner.

Like etter sideskifte var Ola Brynhildsen nær ved å sende Stabæk i ledelsen: Unggutten ble servert av Boli på seks meter, men Ranmark avverget baklengs og var våken på returen.

Dommer Tore Hansen kom i fokus på et Mjøndalen-hjørnespark kvarteret før slutt.

I en luftduell endte Stabæks Madis Vihmann i bakken og holdt seg til hodet. Ballen endte hos Boli, som kom seg alene gjennom på midten idet Hansen blåste. Dermed forsvant en god kontringsmulighet for bæringene, men det gikk i det minste godt med Vihmann.

Mjøndalen-trøkk

Quint Jansen hadde en god mulighet da ballen til slutt endte foran forsvarsspilleren, men 28-åringens skudd fra kort hold endte i klypene på Sandberg.

Tonny Brochmann burde sikret nettsus like før slutt. Jibril Bojang fikk servert dansken, som fra elleve meter ikke fikk til et rent treff og skjøt rett på Sandberg til hjemmefansens frustrasjon.

På overtid fikk Boli alle tiders mulighet til å sikre tre poeng for gjestene, men han tok ikke vare på muligheten. Det gjorde Liseth da han ble servert av Bojang like etterpå.