KRISTIANSAND: Onsdag ettermiddag kunne Fædrelandsvennen fortelle at Starts 22 år gamle midtbanespiller Mikael Ugland var på vei til Jerv.

Nå bekrefter Grimstad-klubben signeringen på sine nettsider.

– I flere sesonger har jeg fått høre at det kommer til å bli mitt år, men det har ennå ikke skjedd. Så for meg føles det bra å komme hit. Jeg trenger noe nytt, og her er det et nytt miljø som jeg har hørt mye bra om. Så jeg gleder meg veldig, sier Ugland.

Midtbanespilleren har skrevet under på en treårskontrakt med den nyopprykkede eliteserieklubben fra Grimstad.

Ugland, som har vært en del av Start siden han var elleve år, spilte 17 kamper for klubben i 1. divisjon i fjor. Han står oppført med totalt 43 kamper for Start.

– Det er selvsagt trist å miste en så fin person og spiller som Mikael, men samtidig er det nok også helt riktig timing for han å bytte miljø, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til deres egen nettside.

Stor tro

Daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardsen, forteller at han er glad for at Jerv har klart å sikre seg en spiller de har fulgt i lang tid.

– Jeg har stor tro på Mikael. Etter å ha fulgt ham over lang tid, gleder jeg meg til å se hvor god han kan bli, sier han.

Fædrelandsvennen får opplyst av Jerv-trener Arne Sandstø at 22-åringen allerede på lørdag er aktuell for å få minutter i treningskampen mot Vindbjart. Ugland ser fram til de neste tre årene i Jerv.

– Jeg vil takke Start for min tid i klubben. Jeg har vært der i mange år, men jeg tror de fleste har forståelse for steget jeg vil ta i karrieren. Foten skal vise mye. Jeg skal ta fine dødballer og fyre av! Det skal bli mål på Levermyr, sier spilleren med 54 aldersbestemte landskamper for Norge.

Ugland er Jervs fjerde signering i vinter. Fra tidligere har klubben fra Grimstad forsterket seg med Erik Sandberg, Erik Brenden og Amadou Diallo.