Gjestene tok tidlig styringen på kampen da Gustav Valsvik fikk servert ballen på hodet inne i feltet etter to minutter spilt, og headet kula i metallet.

– Det var deilig å få første borteseier, selv om det ikke var fint, sier Valsvik til Discovery+ og omtaler kampen som en «krigeseier».

Fem minutter senere vant Godset et frispark 30 meter fra mål, som Herman Stengel spilte ut på kanten til Jonathan Parr.

Backen holdt i kula i knapt et sekund, før han sendte den tilbake til midtbanespilleren, som sendte av en kanonkule i nettet bak Sonde Rossbach i Odd-målet.

– I dag blir vi belønnet for å ha stått i ting over tid, sier Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery+.

Se Stengels kanonkule:

Men i andreomgangen var det Odd som tok over mesteparten av styringen i kampen, og hadde flust av muligheter til å utlikne.

Nærmest var innbytter Flamur Kastrati da Conrad Wallem klinte til fra skrått hold og Viljar Myhra reddet, men avgå retur. Den var på vei rett mot Kastrati, som enkelt kunne prikket ballen i mål, men sklei og rotet bort en enorm mulighet for hjemmelaget.

– Vi startet forferdelig. Katastrofestart, sier Kastrati til Discovery+.

Odd presset, og presset, men klarte ikke å sette inn en utlikning. Dermed sikret Godset sin første borteseier i årets sesong.

FEIER: Herman Stengel & co. kunne feire sin første borteseier i årets sesong. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Strømsgodset har hatt en overraskende god første del av sesongen, og lå på niendeplass med 22 poeng på 16 kamper før dagens oppgjør. Men de hadde enda ikke vunnet på bortebane. De hadde kun to poeng på bortebane denne sesongen før seieren på Skagerak Arena.

Odd er inne i en svak periode nå, etter de tapte 5–0 på Lerkendal forrige uke, og måtte se seg slått av Godset hjemme søndag. De ligger på tiendeplass med 22 poeng på 17 kamper.

– Jeg er fornøyd med andreomgang. Siste 45 er godt nok for å ta med seg poeng, men det er ikke de første 45, sier Odd-trener Jan Frode Nornes til Discovery+.