Det opplyser klubben selv i en pressemelding mandag.

– Kristiansund Ballklubb har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har vi identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement. Vedkommende blir utestengt i 35 kamper og må gjennomgå et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen. Vedtaket er fattet av sanksjoneringsutvalget i klubben, melder klubben.

Med 15 hjemmekamper i året betyr det i praksis mer enn to års utestengelse fra Nordmøre stadion.

Det var like etter 3–2-scoringen til Jens Petter Hauge at Glimt-kaptein Patrick Berg konfronterte en supporter på Nordmøre Stadion søndag. Glimt vant kampen 4–2.

Videobilder fra Bodø/Glimt viser at det gjentatte ganger ropes «homser» og «jævla homoer» fra tribunen.

– Jeg sa bare: «Hva tenker du på? Se rundt deg». Det var masse barn rundt ham. Han står og roper de ordene. For meg er det utrolig, sa Patrick Berg til TV 2.

– Det er én person som står og roper noen skjellsord til oss som ikke hører hjemme på en fotballstadion eller noen andre steder i samfunnet, fortsatte Glimts kaptein og landslagsspiller – og legger til at det er første gang han opplever noe lignende.

I pressemeldingen fra Kristiansund mandag takker klubben Patrick Berg for hans reaksjon da hendelsen inntraff.

Klubben vil gjennomgå sine rutiner for hvordan det skal reageres fra klubbens vaktmannskaper ved eventuelle tilsvarende hendelser senere.

Norges Fotballforbund opplyser til VG at «klubben selv har ansvaret» for å reagere i sånne saker. NFF kommer derfor – etter Kristiansunds avgjørelse – ikke til å foreta seg noe i denne saken.