Da det russiske laget Cosmos ikke fikk det som de ville, svarte de med å fysisk angripe spillerne fra Herd.

Herd sitt G14 sjuerlag havnet onsdag ettermiddag i en svært ubehagelig situasjon.

– Det var helt sykt! Jeg har aldri sett noe lignende , sier Jørgen Ljoså som er forelder på Herd som mildt sagt fikk seg en uventet opplevelse da de møtte Cosmos i 16. delsfinalen onsdag. Kampen endte opp som alt annet enn en fotballkamp.

– Vi møtte et lag med svært store spillere. To-tre minutter ut i kampen, under en corner, sparker den russiske keeperen en av våre spillere rett ned og får direkte rødt kort. De virket uforstående til dette, og det tok ganske lang tid før keeperen motvillig gikk av banen og de fikk på plass en ny keeper, forteller Ljoså.

Pratet med treneren

Da kampen omsider var i gang, igjen fortsatte russerne med det voldsomme spillet sitt, og både slo og sparket i følge Ljoså. Herd fikk frispark på frispark. Dommeren gikk bort og snakket med den russiske treneren og ba ham roe ned spillerne, men han bare løftet på skuldrene.

Herdtrener Trond Lervik med politiet etter hendelsen. Foto: Herd

– Da vi leder 2-0, løper den utviste spilleren inn på banen og tok et karatespark mot en av våre spillere. Vi står vantro og ser på og løper inn på bana for å prøve å stoppe det. Da finner russerne tak i nærmeste Herd-spiller, sparker, slår og springer etter dem, sier en sjokkert Ljoså.Også trener Trond Lervik er i sjokktilstand når Sunnmørsposten snakker med ham.

– Det var en del spillere som ble slått ned og sparket etter at dommeren blåste av kampen. Vi er fortsatt ganske «shaky» etter det som skjedde, så vi trenger tid til å roe oss ned, sier Lervik.

Herd fikk til slutt spillerne sine av banen, og Cosmos stakk av fra stedet.

Politiet ble kontaktet underveis, og var raskt på stedet etter at de mottok meldinger om hendelsen.

– Vi fikk melding om hendelsen 14.15. Det kom et par meldinger om at det var aggressivitet på banen og tilløp til slagsmål. Vi var på stedet etter kort tid med et par patruljer. Da hadde det russiske laget forlatt stedet og gått mot t-banestoppet. En patrulje fikk kontroll på det russiske laget der, sier Rune Hekkelstrand, operasjonsleder i Oslo politidistrikt

– Skjer det noe mer i saken fra politiets side?

– Det er ikke opprettet sak fra vår side. Vi har tatt i mot forklaringer fra begge parter. Hvorvidt det anmeldes av politiet er ikke avgjort. Majorstua politikammer vil se på saken i morgen, forteller Hekkelstrand.

Skremt

Stian Holthe var en av spillerne som fikk oppleve russerne på kroppen.

– Vi ble ganske redde for fotball skal jo ikke være sånn. Jeg synes slik spill er helt motbydelig, hevder han.

Tross den dramatiske hendelsen er han glad til sinns.

– Vi lar ikke dette stoppe oss, og jeg synes vi har taklet det bra som et lag. Vi fortsetter Norway Cup og går for å vinne.

Venter reaksjoner fra ledelsen

Trener Trond Lervik beskriver situasjonen som svært kaotisk.

– Jeg føler det var flere tøffe taklinger i starten av kampen som minnet mer om overfall. Vi visste fra andre som hadde møtt dem at de spilte veldig tøft, men vi hadde aldri trodd det skulle gå så langt. Vi er sjokkert over det som har skjedd, sier han.

Nå er han spent på hva ledelsen i Norway cup kommer til å gjøre med situasjonen.

– Vi har ikke lyst til å møte på laget mens vi er på Ekebergsletta igjen, så vi regner med at det blir gjort noe fra ledelsens side, sier Lervik.

Losjå kan fortelle at guttene er svært rystet etter hendelsen, og at de forventer politi eller vakter fra Norway Cup under neste kamp.

– Guttene er redd for at russerne skal møte opp igjen. Jeg håper virkelig dette blir tatt på alvor, avslutter han.

Cosmos er fra Stavropool sør i Russland og er det eneste russiske laget under Norway Cup.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med presseansvarlig Lucy Thoresen i Norway cup, men hun var ikke kjent med hendelsen da vi snakket med henne.