Den polske superspissen stilte til pressekonferanse før Bayern München møter mexicanske Tigres i VM-finalen for klubblag. Selv om kontrakten hans løper ut først etter sesongen 2023, ble klubbens fremtid uten ham et tema.

– Ser du egentlig noen spiss i Europa eller verden som du tenker «han kan på et eller annet tidspunkt føre arven videre etter meg» – muligens Haaland eller en helt annen spiss?

– Generelt når vi snakker om spisser i Bundesliga er det tre eller fire virkelig gode angripere, svarer Lewandowski, som torsdag kveld jakter årets første trofé.

Han smiler mens avgir svar. Den polske superspissen er på høyden av karrieren i en alder av 32 år og har ingen planer om å gi seg ennå. På seks og en halv sesong har han scoret 275 mål på 316 kamper for tysk fotballs flaggskip. Han har vunnet ligaen seks ganger og cupen ved tre anledninger.

Sist sesong sikret han seg Champions League-trofeet han har siklet etter siden han forlot Borussia Dortmund i 2014. Og han ble kåret til Årets spiller i FIFAs kåring.

– Det finnes gode angripere når vi ser mot Frankfurt og Borussia, slik du nettopp nevnte. Det finnes også spillere som kan score mange mål og som tar for seg i duellene. Det viktigste er hva den innsatsen betyr for laget, fortsetter Lewandowski.

Det så i hvert fall ikke slik ut da han sendte Bayern til finalen i klubb-VM:

Han nevnte ingen ved navn, men siktet trolig til Eintracht Frankfurts André Silva (17 mål på 19 kamper), i tillegg til Erling Braut Haaland (14 mål på 15 kamper). Det er spillerne som følger nærmest hans eget på listen over toppscorere i Bundesliga. Lewandowski har for ordens skyld 24.

Når han blir spurt om alderen, svarer han tilsynelatende upreget:

– Jeg har fortsatt litt tid igjen.

PS! Bayern München møter mexicanske Tigres til VM-finale for klubblag torsdag klokken 19.00. Kampen sendes på VG+.