Brasilianeren satte inn to mål og leverte den VG+ Sport-sendte finalens høydepunkt: En kunstnerisk målgivende til Karim Benzema i Rabat.

Real Madrid satte rekord med sin 14. Champions League-seier sist sesong. Fem seire i klubb-VM er også en solid rekord i FIFA-turneringen som første gang ble arrangert i 2000. Real Madrid står nå notert med utrolige 100 titler siden den første seieren i Copa del Rey for 118 år siden.

Vinicius jr. ble tildelt gullballen for som klubb-VMs beste spiller, har ikke alltid hatt det like kjekt den siste tiden.

I HUNDRE: Real Madrid feirer pokalløft nummer 100. Foto: KHALED DESOUKI / AFP
  • Brasilianeren opplevde et bittert kvartfinaletap i VM etter straffesparkkonkurranse mot Kroatia.

• 2023 har bydd på Real Madrid-tap mot Barcelona i den spanske supercupen. Avstanden opp til Barca er for øyeblikket åtte poeng.

• I La Liga har det blitt uavgjort hjemme mot Alexander Sørloths Real Sociedad og uventede tap for både Villareal og Mallorca.

• En «Vinicius-dukke» har vært hengt fra en bro ikke langt fra klubbens treningsanlegg. Den ble sett på som rasistisk og vekket avsky.

Men 22-åringen slo tilbake med scoring i Madrid-derbyet mot Atletico rett etter saken med den hengte dukken.

Og i klubb-VM har igjen har Vinicius jr. igjen vist kvalitet.

I semifinalen mot egyptiske Al Ahly – seier 4–1 – skaffet spissen Real Madrid ledelsen før Federico Valverde økte til 2–0. Nøyaktig det samme skjedde i finalen.

3–1: Målscorer Karim Benzema og pasningslegger Vinicius jr. feirer 3–1-målet. Foto: FADEL SENNA / AFP

Vinicius jr. ga Real Madrid ledelsen etter 13 minutter via Al-Hilals keeper Abdullah Al Muaiouf. Valverdes 2–0-scoring fem minutter senere gikk også via Al-Hilal-bein. Moussa Marega kontret inn reduseringen for klubben fra Saudi-Arabia.

Men det var aldri noen tvil.

Etter pause vartet Vinicius jr. opp med en innlegg i verdensklasse. Med utsiden av foten skrudde han ballen inn fra venstre. Der kom Karim Benzema dampende og hamret inn 3–1.

Rett etterpå skjedde det fra motsatt side for Real Madrid. Dani Carvajals presise innlegg ble chippet perfekt mål av Valverde til 4–1.

Argentinske Luciano Vietto reduserte to ganger med lekre scoringer, men slaget var tapt for Al-Hilal.

Vinicius jr. vartet opp med fantastisk dribling før han fikk igjen ballen og bredsidet inn Real Madrids femte mål.