NORGE – NORD-IRLAND 6–0

JÅTTÅVÅGEN: Norge har så langt gjort kort prosess med sine motstandere så langt i EM-kvalifiseringen. På tre kamper har de vunnet alle med solide sifre, og står med full pott poengmessig og hele 26–1 i målforskjell. Kveldens motstander slo de 6–0 i bortekampen tidligere i høst.

– Vi fikk kampen inn i vårt spor helt fra start, og jeg følte virkelig vi fikk vist oss frem på en meget god måte i denne kampen, sier en litt kald Caroline Graham Hansen en stund etter kampslutt.

Etter sine to scoringer er hun kun ett mål bak Ada Hegerbergs 38 mål på landslaget. Lyon-spissen har sagt nei til videre landslagsspill for Norge.

Denne kampen markerer også den siste for landslaget denne sesongen. Neste kamp i EM-kvalifiseringen går mot Wales i april neste år.

Kampen startet friskt og det gikk ikke mer enn snaue tre minutter før den første ballen lå inne i nettmaskene. Et innlegg fra venstresiden kunne en umarkert Lisa-Marie Utland enkelt bredside inn i målet.

Lisa-Marie Utland, til høyre, blir gratulert av Caroline Graham-Hansen etter den første scoringen i kampen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Utland øket ledelsen

Etter scoringen kom gjestene fra Nord-Irland litt mer inn i kampen, og de klarte også å spille seg frem til en målsjanse, uten at det resulterte i noe som helst.

Det norske laget tok over igjen og produserte sjanser mer eller mindre på løpende bånd utover i omgangen. Mål nummer to ordnet også Lisa-Marie Utland, denne gang med en solid heading.

At Norge ikke puttet på flere ganger i den siste halvdelen av den første omgangen skyldtes både udyktighet i det avgjørende øyeblikket og flere solide inngripener av gjestenes keeper.

Guro Reiten viste også frem skuddfoten sin i omgangen. En suser av et langskudd smalt i tverrliggeren. Den ballen var ikke keeperen i nærheten av.

To kjappe scoringer

Gjestene startet den andre omgangen best de første minuttene, før Norge virkelig slo tilbake og overtok fullstendig.

Det var ikke spilt mer enn snaue seks minutter før Guro Reiten dundret ballen opp i nettmaskene. Flott kombinasjonsspill avsluttet Chelsea-proffen med kjempetreff.

Bare et par minutter senere var det klart for 4–0. Denne gangen var det Ingrid Syrstad Engen som fikk æren av å sette ballen inn i nettmaskene.

For øvrig var det 6709 tilskuere på SR-Bank Arena, dette er ny publikumsrekord for en kvalifiseringskamp i Norge.

De nordirske spillerne var stadig på etterskudd når Caroline Graham Hansen satte på turboen sin. Hun scoret også to ganger selv. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Fortsatte å trykke på

Utover omgangen fortsatte Norge å produsere målsjanser i hopetall. Og det var slett ikke noe å si på at Caroline Graham Hansen økte til 5–0. Hun vendte opp og satte ballen elegant inn i målet.

På overtid sørget også Caroline Graham Hansen for at det ble 6–0 i målprotokollen. Det samme resultatet som de slo Nord-Irland med i bortemøtet.

Seks scoringer var godkjent, men det hadde slett ikke vært noe å si på om det hadde bli tosifret. De norske spillerne var nemlig fullstendig overlegne i denne kampen.

– Dominerer

– Vi gjennomfører kampen på en veldig bra måte. Vi dominerer i 80 av 90 minutter, oppsummerte landslagssjef Martin Sjögren etter kampen.

Han får støtte av sin kaptein:

– Det er et lag vi skal slå, men samtidig må jobben gjøres. Derfor er det viktig å få en god start på kampene, slik vi gjør i dag, sier Maren Mjelde.