Rosenborg har til tider virket utilnærmelige i Tippeligaen i år, men noen riper i lakken har det blitt for trønderne. Kanskje ingen av dem større enn bortekampen mot Sogndal i mai.

Hjemmelaget var best i alt, og ingenting stemte for Rosenborg. Kåre Ingebrigtsen oppsummerte førsteomgangen kort og brutalt:

Det er det dårligste vi har gjort under min ledelse.

Trønderne berget et poeng den gangen etter en sen scoring av Anders Konradsen. Søndag er det muligheter for revansje når Sogndal gjester Lerkendal.

— Sist gang var ikke en av våre bedre kamper. Men vi er bra form for tiden, og tenker stort sett på egen prestasjon og hva vi skal gjøre, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen dagen før kamp.

Stor bredde

— Det handler om å være skjerpa og fokusert, med tempo på ballen og bra presisjon skal vi klare å spille dem i stykker, legger Ingebrigtsen til.

Rosenborg begynner nå å nærme seg oppløpssiden på en lang sommer med tett kampprogram. Ingebrigtsen har fått anledning til å teste troppens bredde, og er fornøyd med resultatene.

— Vi er veldig glade for den troppen vi har. Vi har mange bra spillere og da tåler vi dette kampprogrammet. Det blir viktig når vi møter Sogndal at vi har nok energi og er klare til kamp, for kamp blir det, sier Ingebrigtsen.

De Lanlay langtidsskadet – sjanse for Rashani

Lørdag kom nyheten om at Yann-Erik de Lanlay er ute i ni måneder etter å ha røket korsbåndet mot Viking.

Elba Rashani erstattet de Lanlay på torsdag mot Viking, og leverte målgivende i 2-0-seieren. Med rogalendingen ute i lang tid, kan det gå mot mer førstelagsspill for Rashani.

— Elba har vært god en stund. Når det blir skader blir det mer spilletid for andre, men det skal gå bra det, vi har mange gode fotballspillere, sier Ingebrigtsen.