Klokka 15 spiller Moldes G19-lag mot Sandnes Ulf. Med seier kan klubben vinne sitt tiende norgesmesterskap for juniorlag. MFK har allerede rekorden foran Brann som har åtte gull.

Klokka 19 skal MFKs juniorjenter møte Klepp. Her kan klubben ta tidenes første tittel i jenteklassene. Begge finalene spilles i Intility Arena.

Her er det like før Jesper Skuseth Myklebust smeller ballen i krysset og blir matchvinner i fjorårets NM-finale mot Tromsø på Aker stadion. Foto: Langmyren

Vant finalen i fjor

MFK kan vinne sitt tiende juniornorgesmesterskap fredag. Klubben passerte Brann med det niende gullet mot Tromsø på Aker stadion i fjor. Jesper Skuseth Myklebust ble matchvinner.

– Den er den beste dagen i mitt liv, å bare se den ballen gå inn. Det var en ubeskrivelig følelse, sier han ett år etterpå.

Nå kan han vinne sin andre finale.

– Sandnes Ulf er et bra lag, de slo Strømsgodset. Det virker som et fysisk lag med bra tempo. Vi vet at vi har veldig mange kvaliteter vi, også, som de fleste lag frykter. Vi går dit med hodet høyt, klare for ta krigen, sier Skuseth Myklebust i podkasten RB-sporten.

Foto: Kjell Langmyren

Mestvinnende trener

Daniel Berg Hestad ble selv juniornorgesmester i 1992. Nå kan han lede MFK til sitt fjerde cupgull, og i tilfelle blir han den mestvinnende treneren. Onkelen Odd Berg har tre titler, Erik Brakstad har vunnet to juniorgull og Bernt Roald var treneren som tok det første cupmesterskapet.

– Helt fra det første gullet i 78 er det en kultur som er bygd gjennom tid, fra 60-tallet og videre. A-laget har blomstret og juniorlaget har mange gode lokale spillere. Det er ikke gitt for lille Molde og omegn, men jeg husker fra 87 at jeg var på finalen som 12-åring. Det var masse tilskuere, det var stort, sier treneren.

Daniel Berg Hestad er trener for MFKs G19-lag. Foto: BJØRN BRUNVOLL

– Etterpå har det ballet på seg, og jeg er veldig stolt av at så mange generasjoner har hevet pokalen på juniornivå. De siste 15 årene har det vært mye satsing på akademi, det er mange som satser hardt med større befolkningsvekst. Så at vi er i NM-finalen også i år, det er artig. Vi har et slagkraftig lag med stor sett lokale spillere, og det er kult at jentene også kommer etter, sier Berg Hestad i podkasten.

Moldes J19-lag består i stor grad av spillere fra klubbens damelag i 2. divisjon. Foto: Bjørn Brunvoll

Tidenes første jentegull?

J19-laget slo favorittene Stabæk i semifinalen. Nå kan MFK vinne tidenes første NM på jentesida, etter to tap i J16-klassen tidligere, seinest mot Stabæk for noen uker siden. Men motstanderen er tøff, erkjenner kaptein June Grønseth.

– Vi har aldri spilt mot Klepp, men har sett en god del video av tidligere kamper og semifinalen deres mot Lyn. Vi vet deres styrker og svakheter. Vi vet hvor vi skal ta dem og hva vi må passe oss for, sier Grønseth som opprinnelig kommer fra Bud.

Hun er veldig lysten på å bli historisk på Intility arena fredag.

– Tanken på det er helt enorm. Vi ser for oss at det kan skje, men vi er selvfølgelig forberedt og det blir tøft. Vi må virkelig være på vårt aller beste for å dra dette i land. Det hadde vært artig, altså, sier hun.

Kjell Arne Hestad er trener for MFKs J19-lag. Foto: BJØRN BRUNVOLL

Finalene vises på NRK

Trener Kjell Arne Hestad gleder seg stort til fredagens finale.

– Dette er selvfølgelig utrolig kjekt. Jeg er født og oppvokst i Aureosen og spilte på Ekko/Aureosen i alle år. Den første sesongen på A-laget hadde vi to uavgjort, og det var mot Samhald, så jeg er ikke vant til å komme i finale verken i karrieren eller som trener. Jeg er inspirert av Bertil Stranden, Odd Berg og Bjarne Stormyr som trener, og er innmari heldig som får lov til å være trener for damelaget nå. Den reisen vi har til helga blir fantastisk. De tør og er modige, de velger kamp ikke flukt. Det er årsaken til at vi er i finalen, sier Kjell Arne Hestad.

Her er juniorgullene til MFK: 1978, 1987, 1992, 1996, 1997, 2000, 2016, 2017, 2021.

Fredagens finaler vises på NRK 2, men kan også følges på Rbnetts tekst-live: G19: Molde – Sandnes Ulf (klokka 15). J19: Molde – Klepp (klokka 19).

June Grønseth og Jesper Skuseth Myklebust. Foto: BJØRN BRUNVOLL

Gjestene i podkasten snakker om finaleforventningene i samtale med Ole Bjørner Loe Welde. Du kan høre RB-sporten der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.