Orbans 16. scoring i Obosligaen denne sesongen gjør både at Stabæk-spissen topper måljegerstatistikken og at Stabæk i praksis sikret opprykket. Forutsetningene før avspark var enkle: Ett poeng vil etter all sannsynlighet være nok for Stabæk, uavhengig av at KFUM slo Stjørdals/Blink 3–1.

Og 2–2-målet til 20-åringen fra Nigeria sørget for at avstanden ned til KFUM Oslo på 3.-plass på tabellen er tre poeng. Men Stabæks målforskjell teller som ett ekstra poeng: De har 32 plussmål mot KFUMs 16.

Dermed skal utrolig mye gå galt om opprykket ryker når Mjøndalen kommer til Nadderud om én uke.

Se høydepunktene fra den innholdsrike firemålsthrilleren her:

Etter kampen ville spillerne likevel ikke slippe jubelen helt løs. Det ville derimot de tilreisende supporterne, som stormet banen med vill jubel og bluss.

– Om «Kåffa» slår Brann 16–0 og vi taper, har de fortjent opprykket. Nå anser jeg dette som 99 prosent sikkert. Det er nydelige scener etter kampen. Det er lenge siden jeg har vært borti banestorming, men de var vennlige, sier Stabæk-trener Lars Bohinen til Discovery etter kampen.

– Hvordan blir feiringen?

– Jeg vet ikke, men vi ender nok på Onkel Blaa med våre supportere. Vi skal by på oss selv så langt det lar seg gjøre. Mer enn det vet jeg ikke. Vi tar dette på sparket.

Målscorer Nicolai Næss turte etter hvert å ta opprykket «på forskudd».

– Dette har vært en berg-og-dalbane. Det har vært trenerskifte og spillere ut og inn. Men vi har stått sammen og trodd på dette. Det er deilig å stå her nå, sier Næss til rettighetshaveren – og sikter til at Bohinen overtok for Eirik Kjønø 19. august.

Sett denne? Foran 4–0-seieren mot Kongsvinger lørdag, markerte Skeid-spillerne sin motstand mot Fotball-VM i Qatar på denne måten:

Bæringene har aldri tilbragt mer enn ett år på nest øverste nivå – både ved det aller første opprykk i 1994 (kom fra 2. divisjon) og etter nedrykkene i 2004, 2012 og nå etter nedrykket i 2021.

Men lenge så det ut til at dramaet skulle leve for fullt inn i den siste serierunden denne gangen.

20 minutter før slutt skilte det nemlig bare to poeng mellom Stabæk og KFUM på 2.- og 3.-plassen på tabellen. Så kom 22.

Men det startet på verst tenkelig vis for bæringene, hvor opprykksrivalen først tok ledelsen på Ekeberg, før Herman Kleppa sendte Sandnes Ulf i føringen etter tolv minutt.

Bare tre minutter etter doblet Ulf ledelsen ved Jostein Ekeland.

– Dette er et skrekkscenario for Stabæk, mente Discovery-ekspert Vegard Hansen.

Så svarte Stabæk. 18 minutter spilt og Nicolai Næss tente opprykkshåpet med å lime ballen bort i det lengste hjørnet på et frispark fra 17 meter.

Men hjemmelaget beholdt initiativet og fortsatte å produsere store muligheter.

Bohinen var ikke nådig med egne spillere ved halvtid.

– Vi må ned med skuldrene. Heldigvis er vi fortsatt med i kampen, men dette er en prestasjon under pari fra vår del, var Stabæk-sjefens dom.

Etter at utligningen omsider kom, fortsatte gjestene å jakte scoringen som både i teori og praksis ville sikre opprykket. Men det endte 2–2 i Sandnes.

Derfor må den offisielle opprykksfesten vente. KFUM møter Brann borte i neste runde. Bergenserne kan fortsatt ta poengrekorden til Aalesund. Brann har i skrivende stund 78 poeng. AaFK endte på 79.