Det melder den britiske avisen The Guardian.

Uefa undersøker påstander om at dommeren, som skal dømme Champions League-finalen mellom Manchester City og Inter neste uke, skal ha talt på et arrangement organisert av den høyreekstreme politikeren Sławomir Mentzen.

Mentzen er blant annet kjent for å ha lansert det politiske slagordet:

«Vi står mot jøder, homofile, abort, skatt og EU».

I 2021 skapte han internasjonale overskrifter som produsent av et øl kalt White IPA Matters, som hånet Black Lives Matter-bevegelsen.

«Uefa er klar over påstandene rundt Szymon Marciniak og ber om en snarlig avklaring», skriver Uefa til The Guardian.

Marciniak, som også dømte VM-finalen, sin deltakelse på arrangementet ble først avslørt av den antirasistiske organisasjonen Never Again.

«Vi er sjokkert og forferdet over Marciniaks offentlige tilknytning til Mentzen og hans høyreekstreme politikk. Det er uforenlig med de grunnleggende verdiene for fair play som likhet og respekt. Vi oppfordrer dommeren til å erkjenne å ha gjort feil. Hvis han ikke gjør det, mener vi at Uefa og Fifa bør gi konsekvenser.», skriver organisasjonen.

«Uefa og hele fotballmiljøet avskyr verdiene fremmet av denne gruppen og tar disse påstandene svært alvorlig. En ny kunngjøring vil bli gitt i morgen, etter å ha gjennomgått alle bevis», fortsetter Uefa i sin uttalelse.