John Arne Riise gjør comeback på fotballbanen.

Han har signert for den indiske klubben Chennaiyin FC, bekrefter klubben på sine hjemmesider torsdag.

Den indiske klubben trenes av den tidligere italienske midtstopperen Marco Materazzi.

La opp i juni

I juni i år valgte veteranen å si opp sin kontrakt med Aalesund, halvannet år før avtalen opprinnelig gikk ut.

— I juni bestemte jeg meg for å ta en pause fra fotballen, men jeg har alltid holdt døren for en retur på gløtt. Etter at jeg hadde snakket med Marco, fikk jeg motivasjonen jeg har manglet den siste tiden, sier Riise.

Chennaiyin er regjerende mestere i den to år gamle ligaen, Indian Super League.

— Jeg vil spesielt takke Marco for at jeg får denne muligheten. Jeg er glad jeg nå får sjansen til å spille under ham. Det vil bli svært lærerikt å jobbe tett med ham, sier Riise i en uttalelse til klubbens hjemmesider.

— En viktig spiller

Forrige gang sunnmøringen var i indisk liga, spilte han for Delhi Dynamos. Deretter returnerte han til Aalesund, før han i juni valgte å ta en pause fra fotballen.

Klubben omtaler Riise som deres nøkkelsignering i overgangsvinduet.

– John har en fantastisk karriere bak seg og var solid forrige gang han spilte i den indiske ligaen. Han kommer til å bli en viktig spiller for oss, både på og utenfor banen, sier Materazzi til klubbens nettside.

Under sitt forrige opphold i India, var Riise klar på at oppholdet i landet var langt fra rosenrødt.

I et innlegg på Riisesbloggmed tittelen «Ja, jeg gråter», fortalte han om en tilværelse i India som til tider er tung. Blogginnlegget ble senere fjernet.

– Jeg hadde en veldig interessant opplevelse i fjor i India, men i år er jeg mer forberedt og kan ikke vente med å komme i gang og hjelpe Chennaiyin til å forsvare tittelen, sier Riise nå.