– Vi kan ikke gi opp selvfølgelig. Vi er der nede, men det er ikke over. Vi klarer ikke å vinne fotballkamper sånn som det ser ut nå, og vi taper for mange, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery+.

Det skulle kun ta fire minutter før svenske Albin Sporrong mottok ballen ca. 30 meter fra mål, og førte den fremover mot 16-meter streken. Midtbanespilleren ladet slegga og klinte ballen opp i høyre kryss, og sendte hele Consto Arena til himmels.

Den ledelsen så ut til å skulle holde frem til pause, frem til hans landsman, Tom Pettersson, fikk ballen foran mål av Vetle Dragsnes etter 43 minutter spilt, og prikket den i nettet bak Sosha Makani i Mjøndalen-buret.

Dermed gikk lagene til pause på resultatet 1–1.

– Det var tett og forholdsvis jevnt. Sånn er det noen ganger, fotballen er nådeløs, sier Hansen til Discovery+ i pausen og referer til Lillestrøms sene utlikning.

DRØMMEMÅL: Albin Sporrong klinte ballen i krysset mot Lillestrøm. Foto: Beate Oma Dahle

Og det skulle bli enda mer nådeløst for Hansens brunkledde menn, da Pettersson serverte Thomas Lehne Olsen alene med keeper, kun 23 sekunder inn i omgangen. Lillestrøm-angriperen nølte ikke et sekund, og satte ballen enkelt forbi Makani.

Gjestene hadde mange gode muligheter til å øke ledelsen, men Makani hadde bestemt seg for å stenge luken for denne gang. Lillestrøm kunne likevel ta med seg alle de tre poengene hjem til Åråsen.

– Vi må være fornøyd med denne bortekampen. All ære til gutta som legger ned den jobben som de gjør, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery+.

Etter dagens seier er Lillestrøm oppe på pallplass på tabellen igjen, og ligger kun to poeng bak Bodø/Glimt på topp. Riktig nok med én kamp mer spilt.

Mjøndalen er på kvalikplass med fattige 13 poeng på 17 kamper. De ligger kun tre poeng foran Brann på sisteplass.