Sondre Liseth imponerte på topp for overraskelseslaget Nest-Sotra denne sesongen. Sondre Liseth imponerte på topp for overraskelseslaget Nest-Sotra denne sesongen. Foto: Elias Dahlen

Den lokale spissen takket nei til Brann. Nå er han klar for en annen Eliteserie-klubb

Sondre Liseth (21) går fra Nest-Sotra til Mjøndalen.

Bergens Tidende meldte allerede fredag at Nest-Sotra-spissen var på vei til Mjøndalen. Søndag kveld ble overgangen bekreftet på klubbens nettside.

21 år gamle Liseth scoret åtte mål for Nest-Sotra i 1. divisjon i år, og har skrevet under på en treårskontrakt med den nyopprykkede Eliteserie-klubben.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er henrykt over å ha signert den sterke spissen fra Fana.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg håper mjøndølinger ser på det som et scoop - som vi gjør. Det er ikke det største navnet, men han kan bli det. Sondre er en god spiss og et fantastisk i oppspillspunkt. Han har kraft og fysikk i tillegg til å være rask, sier han til klubbens nettside.

Takket nei til Brann

Liseth, som tidligere har bøttet inn mål for Fana i 2.-divisjon, virket nærmest å være klar for Brann tidligere denne måneden.

Men etter at Brann fikk akseptert sitt bud på Liseth, tok det lang tid før offentligheten fikk vite noe som helst. Årsaken var at spilleren selv ikke var interessert i en overgang til Brann, fordi han tror han vil ha større utvikling et annet sted. Han takket derfor nei til kontraktstilbudet Brann ga.

Brann har allerede fire spisser i troppen. Det var derfor ikke gitt at Liseth, som bare har spilt én sesong på nest øverste nivå, ville nyte stor tillit og få mye spilletid det kommende året. Og nettopp dét var viktig for Liseth nå.

Da Liseth-overgangen gikk i vasken for Brann, valgte de å hente bakromsspissen Marcus Mehnert fra 2.-divisjonsklubben Asker i stedet. 21-åringen signerte en treårskontrakt med rødtrøyene torsdag, og vil møte opp på trening med resten av Brann-troppen på nyåret.