Helland er hjemme i Trondheim: Slik starter RBK i storkampen

RBK-trener Eirik Horneland har puttet Birger Meling tilbake i elleveren - og flyttet Anders Trondsen opp.

Viktig kamp: RBK kan passere Molde med seier. Og være fem poeng bak med tap. Det er utgangspunktet til Eirik Horneland og co.

Viktig kamp: RBK kan passere Molde med seier. Og være fem poeng bak med tap. Det er utgangspunktet til Eirik Horneland og co. Foto: Christine Schefte

For de som fulgte fredagens RBK-trening var det ikke noe store overraskelser i Eirik Hornelands startellever mot Molde.

Pål André Helland er som ventet ikke med på laget. 30-åringen trenger å bli 100 prosent bra i en legg og er ikke med til Molde i det hele tatt.

Heller ikke Anders Ågnes Konradsen rekker kampen, og i sum bidrar dette til et par-tre rokeringer fra elleveren som spilte 0–0 mot Kristiansund i midtuka.

Meling og Holse

Inne på laget er nemlig Birger Meling igjen. Han er på vei til franske Nimes, men med et mer avklart forhold rundt hans framtid, og på nyvannet kunstgress-dekke, er hans kjappe bein tilbake på venstrebacken.

Det betyr også at Horneland går for mer rutine på midtbanen: Edvard Tagseth startet sist, men erstattes nå av Anders Trondsen - som dermed flyttes fram.

Den siste endringen handler om Helland. Danske Carlo Holse går inn som høyrekant i storkampen.

Ung benk

Og, så det også er nevnt: Det er kun serierunde nummer to av 30, men kampen er uansett av det meget viktige slaget: RBK kan passere Molde på tabellen med seier, mens avstanden ved tap vil bli fem poeng allerede.

Her er RBK-laget: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Birger Meling - Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo, Anders Trondsen - Carlo Holse, Dino Islamovic, Samuel Adegbenro.

Benken: Julian Faye Lund, Even Hovland, Emil Konradsen Ceïde, Erik Botheim, Gjermund Åsen, Edvard Tagseth, Filip Brattbakk.