26. oktober bekreftet Per Ciljan Skjelbred forhandlinger med Rosenborg om en kontraktsforlengelse. Samtidig ble sportslig leder Mikael Dorsin sitert på at RBK ønsket å ha med Ciljan i ett år til som spiller.

Så ble det bom stille.

Første møte 19. oktober

Nå kan Adresseavisen fortelle om to parter som i utgangspunktet stod langt fra hverandre. Og om forhandlinger som går svært tregt. Partene er fortsatt langt unna en løsning.

– Etter møtet jeg hadde med Dorsin 19. oktober, har han gått en runde internt og kommet tilbake med beskjed om at RBK ikke kan strekke seg mer i grunnlønn. Det er et tilbud som det fortsatt er helt uaktuelt for oss å akseptere, sier Ciljans kone og agent Kristina Jørgensen.

Jørgensen har fungert som Skjelbreds agent i flere år, og var den som forhandlet frem de to siste kontraktene hans i Tyskland. Samt den nåværende kontrakten med Rosenborg.

– Gjør det vi mener er riktig

Slik beskriver sportslig leder Mikael Dorsin situasjonen i øyeblikket:

– Vi har de midlene vi har, og de skal vi bruke på en hel stall. Så får vi vurdere ut ifra det. Vi gjør det vi mener er riktig. For oss er det slik at vi ønsker å ha han med oss videre. Så er vi midt i en forhandling hvor vi har kommet med et bud, og de har kommet med et motbud. Det er det som diskuteres, sier han.

Kristina Jørgensen er Per Ciljan Skjelbreds agent. Foto: Titt Melhuus

Stor avstand

Ingen av partene ønsker å kommentere konkrete summer. Likevel sier Kristina Jørgensen at Ciljan er tilbudt samme lønn som han er forespeilet som trener ved Salmar-akademiet. Etter det Adresseavisen erfarer, dreier dette seg om et beløp godt under en million kroner. Motkravet skal ligge et sted mellom en og to millioner kroner i grunnlønn.

– Det han krever er kanskje en femtedel av det han har nå, mens RBK tilbyr en tidel av det han har - dersom du inkluderer hele pakken, sier Jørgensen.

Med «hele pakken» kan det menes ting som signeringsbonus og prestasjonsbaserte bonuser - i tillegg til grunnlønna.

Dorsin mener agentens påstand er for unyansert.

– Det stemmer ikke helt. Avtalene er bygd opp ulikt. Dersom Per spiller og presterer vil han tjene mye mer, sier han.

- Innen rimelig tid

Med kun en kamp igjen av sesongen, signaliserer Jørgensen at de nå begynner å bli utålmodige.

– Jeg tenker at RBK må komme tilbake til oss innen rimelig tid på dette. At Rosenborg har sikret plassen i Europa siden sist håper vi skal bidra til en løsning her. En skulle tro at det hjalp RBK litt. Men vi har uansett en plan for Per sin fremtid, og blir ikke dette avklart må vi gå i dialog med andre klubber. Per skal spille fotball neste år, sier hun.

På dette punktet virker partene å være enige. Også Dorsin er interessert i en kjapp avklaring.

– Alle caser er ulike, og vi må vurdere det sportslige og økonomien. Det er totalen som må vurderes. Per er en profil og en rosenborger som har vært her lenge. Vi ønsker å løse ting, men går det ikke så går det ikke. Vi har sesongens siste kamp på søndag, og håper å ha en avklaring innom kort tid. Dersom det går.

Selv om Ciljans klare ønske er å forlenge spillerkarrieren på Lerkendal, betyr agentens utsagn i klartekst at midtbanespilleren åpner for et klubbskifte.

Per Ciljan Skjelbred i aksjon mot Molde i 3–1 seieren på Lerkendal i desember 2020. Foto: Christine Schefte

Jobbmuligheter utenfor RBK

Dette gjelder selv om klubbskifte skulle innebære en fare for at jobben ved Salmar-akademiet ryker. Formuleringene i den nåværende kontrakten hans kan nemlig åpne for en tvist rundt akkurat det.

– Det blir en tolkning av avtalen, men vi er uansett ikke redde for det. Per har mange jobbmuligheter i fremtiden, også utenfor fotballen, sier Jørgensen.

– Hvordan påvirkes Per av situasjonen?

– Han er ekstremt fokusert på å gjøre jobben sin, og lar ikke det rundt påvirke seg. Han har tro på at det ordner seg og at han får det han fortjener, sier Jørgensen.